”Lyste upp – i en medioker omgång”

40

I lördags kördes det fintrav på Åby med V75 och Olympiatravet som clou.

Dagens extra V75-omgång på Bergsåker blev en rejäl baksmälla.

Håkan Skoglunds skrällseger med Order By Keeper lyste dock upp – i en annars mycket medioker omgång.

Åbytravet bjöd på travfest i dagarna två under fredag och lördag där några av Sveriges- och världens bästa hästar visade upp sig.

Under 1 maj körde Bergsåker extra V75.

Och om man är ärlig så var det b-laget som fick visa upp sig då.

I en annars medioker omgång fanns dock ljusglimtar.

 

  Här är Sportbladets plusbetyg från omgången – V75:s fem bästa prestationer:

Vem: 5 Order By Keeper (V75-5)

Kommentar: Håkan Skoglund var verkligen resolut, körde till ledningen och svarade ”allt”. Favoriten Seedorf O.M.F. dansade barfota i vårsolen i Sundsvall, fick ett perfekt lopp, men jag vill hävda att han var chanslös att ta sig förbi över upplioppet. Skoglund hade ju till och med norsken oryckt. Vilken klaring, för de som hade klart för sig, till knappa 24 gånger pengarna.

Kul att se!

 

Vem: 14 Fender (V75-4)

Kommentar: Hårt inmatchad i loppet och ett struligt lopp spelade ingen roll. Fender fantomspurtade till seger i årsdebuten. Under måndagens extra V75-omgång var hästen bara bäst. Den här kommer få ett bra år och tränaren Peter Grundmann fortsätter att imponera på mig.

 

Vem: 2 Last Robin Hood (V75-1)

Kommentar: Claes Sjöströms läckre treåring såg lysande ut inför måndagens lopp och levererade i loppet. Det blev spets och slut och mycket enkel seger efter att ha fått bestämma en bit i ledningen.

 

Vem: Mellby Drake (V75-6)

Kommentar: Janne Norberg skötte tömföringen perfekt med Robert Berghs pålle och gjorde inga fel. Krutgubben Norberg sick-sackade sig fram i loppet och över upploppet visade ”Draken” vem som var bäst.

 

Vem: 6 Tanya Gel (V75-2)

Kommentar: Erik Adielsson skickade stoet till spets tidigt och väl där såg hon ut som en retad tiger. Sista rundan blev hon rejält utmanad av Joy De Castella och Jörgen Westholm, men Gunnar Lassis sto hade bestämt sig för att inte släppa någon över bron. Kusken Erik Adielsson litade helt på att sin häst skulle avgöra på egen hand och satt mest och åkte med till V75-segern.

 

Vem: Spydo Ö.K.

Kommentar: Var uppsnackad deluxe inför starten och blev klar favorit på V75. Öystein Tjomsland som tränar- och körde hästen kunde köra sig till ledningen. Men hästen gav ett stressigt och rulligt intryck hela tiden och när soldaten och vinnaren Fender kom upp på utsidan vek Spydo in hovarna direkt. Nej, det här var ett iskallt intryck. Spydo Ö.K. får kämpa för att duga framöver. ..

 

Rätt V75-rad:

V75-1: 2 Last Robin Hood

V75-2: 6 Tanya Gel

V75-3: 5 Joker Tooma

V75-4: 14 Fender

V75-5: 5 Order By Keeper

V75-6: 6 Mellby Duke

V75-7: 1 Önas Igor

7 rätt: 28 913 kronor

6 rätt: 239 kronor

5 rätt: 31 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelVägrade släppa – skrällvann loppet
Nästa artikelTimone Ek vann Gran Premio Lotteria