Magnus Jakobssons stjärnämne Charlock Wiking tillbaka

91

Magnus Jakobssons stjärnämne Charlock Wiking tillbaka

Han ståtar med fyra raka segrar och har aldrig förlorat när han hållit sig i trav.
På onsdagen är Magnus Jakobssons stjärnämne Charlock Wiking tillbaka på banan efter tävlingsuppehåll.

När Charlock Wiking (V86-4) i mitten av maj blåste till spets från spår åtta bakom startbilen hemma på Färjestad och tågade undan till sin fjärde raka seger spåddes han en strålande säsong. Men istället blev det en sommar i stallet för den kapable fyraåringen.
– Han blev lite halt efter senaste starten och det berodde på en benbit i en kota som vi fick operera bort. Efter det fick leden vila innan vi kunde börja tränar försiktigt igen och han har fått gott om tid på sig, berättar Magnus Jakobsson.
Tävlingsuppehållet blev ytterligare förlängt då Charlock Wiking åkte på en förkylning när han skulle göra comeback för två veckor sedan.
– Han hade tränat bra inför den tilltänkta starten och varit väldigt stark och fin i jobben. Efter förkylningen har han bara gått lite lugnt, några 1.30-jobb, men han känns fin.

”Kommer utvecklas väldigt fint”
Någon toppform har knappast Charlock Wiking när han kliver ut på Solvalla inför V86-4. Startnummer elva över kort distans är inte heller till hans favör. Men det handlar inte om någon vanlig häst. Totalt har han gjort sju starter och fjolårets två galoppmissar borträknade har han vunnit varje gång.
– Han gör allt som han ska i loppen, om än i lite trög stil än så länge. Han har inte riktigt fattat vad han ska göra, men det går lätt för honom och när man talar om för honom att det är dags att gå då går han, säger Magnus Jakobsson som ser hög potential i valacken.
– Bara han får tävla på tror jag att han kommer utvecklas väldigt fint och med tiden bli en jättebra häst.
Knappast någon skulle bli förvånad om Charlock Wiking lägger konkurrenterna på rygg direkt i sin comeback men med de förutsättningar som är väljer Magnus Jakobsson att ligga lite lågt.
– Vi har inget vidare läge och jag kommer låta honom springa med där bakom och köra till slut. Jag har väl inga direkta vinstfunderingar men vi får se hur det löser sig. Jag tycker att spelarna ska se honom som en outsider.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.