Maharajah hoppar bock

206

bock

Solvallatränaren Stefan Hultmans stjärna Maharajah har börjat bekanta sig med sin nya uppgift som avelshingst.
De första testhoppen på den så kallade bocken som simulerar ett sto är redan genomförda.

Maharajah har installerat sig i stallet på Ekerö igen efter starterna i Frankrike. En lättare skada i ett bakben satte stopp för fortsatt tävlande i vinter.
Hästen har behandlats och allt verkar bra. Men några starter i vår och sommar blir det ändå inte.
– Han är pigg och glad och verkar väldigt nöjd över att vara hemma på Yttersta igen efter hans lite kortare Parismeeting. Vi har gått igenom honom och han är nu ohalt och ser bra ut efter behandlingen, säger Stefan Hultman i ett uttalande för ägarna Stall Travkompaniets hemsida.
Maharajah debuterar som avelshingst i vår men har redan fått besöka Menhammar Stuteri några gånger för att vänja sig vid miljön och hoppa på den så kallade bocken.
– Under den här perioden kommer han inte att få börja träna igen. Jag vill inte störa honom i hans nya uppgift han nu får genom avelsarbetet, utan vi väntar lite och ser hur allting kommer att fungera och framför allt, hur han kommer att reagera, säger tränare Hultman till Travkompaniets hemsida.
Först när Maharajah kommit igång med det nya livet som avelshingst planerar Stefan Hultman att börja lägga upp planerna med sikte på Prix d’Amerique 2013.
– Givetvis kommer han starta i Sverige i höst innan dess men jag väntar med att bestämma detaljerna med matchningen, säger Stefan Hultman.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.