Maharajah och en ljummen V86 omgång

15

dd-tips dd-blogg

Den kanske störste stjärnan i svensk travsport ända sedan E3 segern på Bergsåker mitt i sommaren 2008 då både tränare och kusk rördes till tårar. Att tränare Stefan Hultman öppnar tårkanalerna är väl inte så ovanligt men att Mr Cool Örjan Kihlström låter ögonen fyllas av tårar är något som är desto mer sällsynt. Jag själv visste knappt vad trav var då, det intresset föddes först några år senare, men jag gissar att de som hängt med ett tag hajade till när Kihlström reagerade som han gjorde. Man förstod att sonen efter Viking Kronos och undan Chili Khan var något alldeles extra. Maharajah är hans namn och resten är ju en underbar historia även om vägen varit allt annat än spikrak. Men en hel travnation har stött och blött denna gigant och vi är många som kommer ha med oss Maharajah i våra travhjärtan för all framtid. Det finns flera filmklipp att se med alla hans makalösa triumfer och mängder med intervjuer att se och njuta av så jag tänker inte gå genom allt för ni har garanterat redan läst och sett det mesta. Men ”Marre” har en speciell plats i min travsjäl då han var den första stjärnan jag hörde talas om när jag slank in på travet i början av 2011. Det började närma sig PdA och vart jag än vände mig för att hitta ny info om denna fantastiskt travsport så dök namnet Maharajah upp. Givetvis förstod jag att det här måste ju vara travets svar på Zlatan men exakt hur stor stjärna han var förstod jag nog inte förrän uppladdningen inför det franska vintermeetinget 2012 inleddes. Då hade mitt travintresse vuxit sig ganska stort och jag var desto mer insatt i det och hade förstått hur stort det var med Prix d’Amerique. Så för mig kommer Maharajah alltid var den första stora stjärnan inom travsporten som jag hörde talas om. Lite som den första idolen på något sätt. Och man får väl lov att säga att han inte är någon tokig idol direkt.
Så, käre Maharajah, tack för allt. Hoppas du får ett underbart liv som avelshingst och att du även får ett antal år då du bara får trava runt lite lätt i den grönaste av alla hagar och beta det saftigaste gräset som kan gro.

 

Att ladda om för att skriva tips nu var inte det enklast så vi tar dem lite kort helt enkelt 🙂

I DD-1 ser det ut att kunna bli en spännande duell mellan 3 Tripolini VP och 4 Rapide du Pommeau men jag vill gärna ha med tre skrälldugliga kusar bakom om det skulle bli för tufft tempo. 5 Bazir Dimanche, 9 Sensei och 11 Lasken Palema hoppas jag kan överraska om de två förhandsfavoriterna kör för tufft mot varandra. Det är ju trots allt två danska skallar 😀
I DD-2 tänker jag vara tråkig och spika 1 Livacious Lindy. Det är spets och slut läge och känslan säger att det är galopp eller sjukdom mot.

DD-1: 3,4,5,9,11
DD-2: 1 Livacious Lindy
Min raka DD: 4-1
Min roliga DD: 5,11-1

Jag tror inte det bekommer 6 Fleetfoot Hanover i V86-1 speciellt mycket att hon pausat utan mycket talar väl för spets och slut även här. Kanske testar en tvilling med 5 Lady Lee som har en vass avslutning.
V86-2 ser lite halvöppen ut men Redén kusar är ju klart på G så jag är inne på att 7 Robben Bob bara vinner detta.
Glöm inte 3 Oldwildwest i V86-5. Snackades lite om honom inför ett par lopp förra året men han fick väl aldrig riktigt till det då. Formkusken Stefan Söderkvist i jollen nu och bra läge, kan bli skräll!

Lycka till! 

Föregående artikelDansk toppchans på V86!
Nästa artikelCommander Crowes lillebror…

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.