Maharajah och Raja Mirchi Elithingstar

50

Maharajah och Raja Mirchi Elithingstar

Maharajah och Raja Mirchi har blivit utnämnda till Elithingstar.
Därmed blir de historiska eftersom dessa är de två första svenskfödda hingstarna någonsin som blir utnämnda till Elithingstar.

Det var i samband med när avelsvärderingsnämnden gjorde årets avkommevärdering som de båda hingstarna fick den exklusiva utmärkelsen. Avelsvärderingen bedömde fem hingstar, varav Maharajah och Raja Mirchi erhöll status som Elithingstar med utomordentligt god förärvning.
– Det är väldigt roligt att få utse två svenskfödda Elithingstar i Maharajah och Raja Mirchi. De blir historiska som de första svenskfödda hingstarna som har fått värdeomdöme Elit för utomordentlig förärvning. Båda hingstarna har samma far i Viking Kronos, som själv är Elithingst. Ytterligare en gemensam nämnare är att båda hingstarna fick mycket högt skattat avelsvärde vid respektive avelsvärdering och i dessa fall har hingstarna verkligen levererat i paritet med sin skattning, säger nämndens ordförande Håkan Persson till Svensk Travsport.
De övriga tre hingstarna värderades enligt följande. Infinitif fick AB, god förärvning medan Hövding Lavec fick B, godtagbar förärvning. Intoxicated fick resultatet C, förärvning uppnår inte rasens medeltal.
Avelsvärderingen har sedan starten år 1985 utsett 31 Elithingstar, varav åtta av dem är listhingstar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDay Or Night In gick starkt som tvåa
Nästa artikelBarfota runt om för första gången i karriären

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.