Maharajah på väg mot Paris!

205

marreerer

Maharajah är på väg mot Frankrike. Stefan Hultman har lagt om planerna inför Prix d’Amerique och väljer att starta i förberedelseloppet Prix de Belgique nästa söndag. – Han åker redan den här veckan, säger Hultman till travkompaniet.se.

Inför Maharajahs tredje försök att vinna världens tuffaste travlopp hade Stefan Hultman den här vintern planerat att göra all förberedande träning och tävling i Sverige, för att sedan åka direkt till Prix d’Amerique sista söndagen i januari. Så blir inte fallet. Istället kommer Maharajah, precis som de två föregående vintrarna, att finslipa formen på den stora träningsanläggningen Grosbois utanför Paris och gå ut i det sista förberedelseloppet Prix de Belgique 13 januari. – ”Marre” har tagit loppet på Bergsåker på ett väldigt bra sätt och allt går enligt planen. Vädret här hemma gör att vi har lite ojämna träningsförhållanden nu där det fryser och tinar vilket kan riskera både träningsbanorna och förstås tävlingsbanorna. För att inte riskera något så har vi därför ändrat lite i planerna, säger Stefan Hultman till travkompaniet.se.
Två snabbjobb i veckan Maharajah har radat upp fyra raka segrar i enkel konkurrens sedan han återkom på tävlingsbanan i november. Totalt har den nyblivne sjuåringen tjänat 16,5 miljoner kronor på 45 starter, varav ungefär en tredjedel på fransk mark. Han slutade tvåa i Prix d’Amerique 2011 och fyra i fjol. – Han åker redan den här veckan och kommer att starta i Prix de Belgique. Jag kommer att åka ner till Grosbois två gånger i veckan för att köra snabbjobb med honom, säger Stefan Hultman. Förstapriset i Prix d’Amerique är nästan fem miljoner kronor. Tre svenskfödda hästar har vunnit loppet, Queen L. 1993, Ina Scot 1995 samt Gigant Neo 2006.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLugnets Diamant
Nästa artikelFem tippar V75 – Bergsåker 5 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.