Målet för Kolgjinis – Elitloppet 2017

18

Target Kronos vann Breeders Crown i söndags på Eskilstuna.

Nu plockar Kolgjinis in honom – för att sikta mot Elitloppet 2017.

– Det är det vi kommer jobba för, säger Adrian Kolgjini till Trav365.

Den 24 augusti tidigare i år plockade Kolgjinis av skorna runt om på fyraårige Target Kronos.

Efter det har Raja Mirchi-sonen tagit tre segrar på sex starter, sprungit dubbla svenska rekord och vunnit Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Snacka om utveckling.

Redan när Target Kronos vann på 1.09,9 över distansen 1 640 meter på Gävle för Erik Adielsson i mitten av september började det pratas om Elitloppet för Target Kronos nästa år – och efter söndagens finalseger har snacket gått vidare.

Nu har Target Kronos, som tjänat drygt 2,2 miljoner kronor i år, gjort sin sista start för i år.

Målet: Elitloppet 2017.

”Riktigt jävla dåligt”

– Vi hade tänkt åka till Norge och starta honom, men när han nu tjänade 1,6 miljoner kronor vid segern på Eskilstuna i söndags så finns det ingen anledning att åka till ett iskallt Norge. Nu tar vi in honom och laddar honom för nästa säsong, säger Adrian Kolgjini till Trav365.

Vad tyckte du om honom vid seger i söndags?

– Han var precis i det skick som jag ville ha honom, jag kunde skicka honom från start utan att han blev för het, och det var A och O i min grundtanke för annars hade det inte gått. Väl i ledningen fick jag bestämma och när jag såg klockan vid varvning så kändes det stenklart, då förstod jag att ingen skulle rå på honom.

Han betalade nästan 32 gånger på vinnarspelet och var spelad till två procent på V75, var du lika överraskad som spelarna?

– Jag hade bra känsla direkt när jag såg att El Diablo B.R. blev struken för det var verkligen den hästen att slå. Jag tycker det var riktigt jävla dåligt av spelarna att missa honom så som de gjorde, säger Adrian Kolgjini och utvecklar:

– Näst senast så tävlade han med skor och gick bakifrån och hängde bara med för att få lopp i kroppen, och senast kunde man inte bedöma en prestation på den jävla gyttjebanan som var då. I loppen före sprang han svenskt rekord två gånger om, och trots det så släpper de iväg honom till över 30 gånger pengarna.

”Sylvass över kort distans”

Vad säger du om den utveckling som hästen haft?

– Han har börjat fungera på allvar sedan vi ryckte skorna på honom.

Är det de som varit nyckeln?

– Det kan man ändå säga, men nyckeln har också varit att vi väntade med det så länge som vi gjorde, vi har inte haft bråttom utan vi har känt att han kommer utvecklas. Många av våra tre- och fyraåriga hästar som vi tror på vill vi inte rycka några växlar för tidigt. Nu slog det väl ut på Target Kronos och då kommer han utvecklas vidare som femåring, för att vi har väntat så länge som vi gjort. Men att vi ryckte skorna gjorde det där lilla extra som gjorde att han tjänade över två miljoner i år.

En hel del har redan spekulerat i Elitloppet för Target Kronos nästa år, är de rätt ute?

– Det tycker jag, han har sprungit 1.09,9 i år som fyraåring och visat enorm startsnabbhet och om han utvecklas så som vi vill i vinter och som han borde så ska han såklart vara ännu bättre nästa år och då är det klart han blir sylvass över kort distans, med tanke på hur snabb han är. Då kan man också slänga på ett helstängt huvudlag på honom utan att vara orolig för att han blir för het, och han har inte tävlat med helstängt huvudlag vid något tillfälle i år och det kommer ge effekt det med.

”En häst man inte tänkt på”

Ni har stora förhoppningar på honom framöver?

– Ja, absolut, jag tycker det är en sådan problemfri häst som gör det bra hela tiden, och han kan också starta på och det är inget som strular med honom, och sådana hästar brukar kunna utvecklas på i stadig takt. Det här är en häst som man egentligen inte tänkt så mycket på, hemma också. Han gör sitt jobb och stånkar på liksom, lite som Mosaique Face innan han fick sitt genombrott. Och med den här utvecklingen så tror jag han kommer få en bra säsong nästa år, framför allt över kort distans.

Tror du han kan stå på startlinjen till Elitloppet sista helgen i maj 2017?

– Det tror jag absolut, det är det vi kommer jobba för, säger Adrian Kolgjini.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Målet för Kolgjinis – Elitloppet 2017

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Han har ju inte tappat kapacitet”
Nästa artikel– Vi är redo för förhandlingarna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.