Malmqvist ser fram emot V75 hemma

26

malmqvist guld tisdag

Fantastiska tävlingar att se fram emot och fina prispengar att köra om. Travfesten på Jägersro har alla förutsättningar att bli succé och hemmatränaren Tomas Malmqvist vill så klart vara med när penningcheckarna delas ut.
– Backfire är min bästa chans, säger han.

Det är Backfire, Sucre och Tumble Dust som ska ge Tomas Malmqvist guld i mun. Sammanlagt tävlar trion om 1,2 miljoner kronor i prispengar, vilket enligt Jägersrotränaren hade varit ett välkommet tillskott i kassaskrinet.
– Det skulle så klart vara helt underbart för mig och mina hästägare, säger Tomas Malmqvist, som verkligen ser fram emot tisdagens tävlingar på hemmabanan:
– Jag tycker att det är Jägersros största tävlingsdag. Fantastiska tävlingar och fantastiska hästar som kommer till start.

Bästa utgångsläget
Redan i V75-1 hoppas Tomas Malmqvist få uppsöka vinnarcirkeln tillsammans med toppstoet Backfire.
– Hon har bästa utgångsläget med innerspår bakom bilen. Hon är startsnabb och ska vara en av dem som utmanar om ledningen. Hur som helst lär hon få ett fint lopp och jag tror absolut hon är med och segerstrider. Backfire går som vanligt barfota runt om.
I loppet därpå, finalen av Breeders Course för treåringar, gör elva hästar upp om ett förstapris på 550 000 kronor. Det är bara vinnaren i Hugo Åbergs Memorial som belönas med en större prissumma under dagen.

”Sucre häst räknas”
Tomas Malmqvist har E3-tvåan Sucre till start och när värsta motbudet Pacific Broline lottats till bakspår är 46-åringen optimistisk.
– Jag tycker att Sucre var sådär i försöket. Efter det har han tagit det lugnt och några lättare jobb. Jag var ute med honom i fredags och då kändes han spänstig och fin. Jag har inte så bra koll på motståndet, speciellt inte de utländska hästarna, men min häst räknas. Det blir samma utrustning som senast.
Startspår fyra bakom bilen?
– Det är bra. Sucre är ganska snabb ut och jag blir inte förvånad om han hittar till ledningen. Men som sagt, jag kan inte riktigt motståndet och vet inte hur startsnabba övriga hästar bakom bilen är.

Minicomeback för Prix d’Amerique-stjärnan
I V75-4, Europamästerskapet för femåringar, gör fixstjärnan Tumble Dust en minicomeback. Sedan galoppen i Prix d’Amerique har det strulat för hästen och senast, i början av maj, ströks han på grund av dåliga blodvärden.
– Efter Prix d’Amerique fick hästen lite vila och när han gjorde comeback i april blev det helt fel. I loppet därpå slog han på galopp från dåligt utgångsläge och efter det strök vi som sagt honom, säger Tomas Malmqvist och fortsätter:
– Men han är mycket tränad och känns fin. Dock är han, återigen, bortlottad och detta motstånd blir nog tufft att runda.
Inte så stora segerförhoppningar med andra ord?
– Nja, vi ligger lite lågt. Samtidigt blir jag aldrig förvånad när den Tumble Dust vinner. Det är en helt underbar häst som kan väldigt mycket.
Något speciellt i utrustningen på Tumble Dust?
– Nej, det är barfota runt om som gäller.
Bästa chansen?
– Backfire är, baserat på läget, min bästa chans.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.