Malmqvist till Jägersro

227

image-7

Roger Malmqvist lämnar Solvalla.
Ny hemmabana blir Jägersro.
– Jag vill ge mig själv och mina fina unghästar chansen till bästa möjliga träningsmöjligheter, säger Roger Malmqvist till travfantast.se.
Roger Malmqvist har varit på väg söderut i flera år och nu är det alltså dags, enligt travfantast.se. Han kommer att hyra in sig hos sin gode vän Lutfi Kolgjini på gården Vomb och de tolv hästar han tränar i dag ska samtliga följa med till Skåne.
– Vomb är, om du frågar mig, en av världens bästa träningsanläggningar. Jag fyller 50 nästa år och har kanske femton år kvar som aktiv tränare. Jag känner att jag vill ge mig själv och mina fina unghästar chansen till bästa möjliga träningsmöjligheter.
Något direkt samarbete mellan Roger Malmqvist och Lutfi Kolgjini är det alltså inte tal om.
– Nej det är inte tanken, jag kommer att hyra boxar på Vomb och köra på i egen regi. Om det sedan blir några styrningar åt Ludde utöver det får väl i så fall räknas som bonus.

Ola Johansson

Föregående artikelNästagångare 11-14 december 2013
Nästa artikelInför V75: Walmann utmanar i toppstriden