”Man är sugen på att se alla lopp nu”

43

Cirka 9,8 miljoner kronor ska delas ut i prispengar på Solvalla på söndag.

I bland annat Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks och Gulddivisionen.

– Det är alltid tufft att jämföra med Elitloppshelgen, men man är sugen på att se alla lopp, säger Anders Malmrot.

Efter lördagens topplopp på Solvalla får alla travälskare hämta andan i ett knappt dygn, sedan är det dags igen.

På söndag dukar Solvalla fram för ytterligare en travdag i världsklass.

Cirka 9,8 miljoner kronor ska delas ut i prispengar i lopp som Svenskt Trav-Kriterium, Svenskt Trav-Oaks, V75-finaler och andra topplopp.

Trav365 listar söndagens godbitar.

– Det är en fantastisk travhelg vi har att se fram emot, nu när de har blandat upp det med V75-finaler båda dagarna. Oftast så har storloppen på söndagarna kommit lite i skymundan för att själva tävlingsdagen i övrigt inte hållit sådan klass, men nu blir det en stordag hela dagen. Det är alltid tufft att jämföra med Elitloppshelgen, men man är sugen på alla lopp, där startar den, där startar den, och så vidare. Fantastiska lopp, säger TV4-experten Anders Malmrot och fortsätter:

– I Svenskt Trav-Kriterium tror jag de får svårt att slå Very Kronos utvändigt och i Svenskt Trav-Oaks är det väl svårt att säga någon annan än Dibaba efter försöken, men jag är förtjust i Run Chica Run och det skulle vara kul att se henne i spets.

 

Lopp: Svenskt Trav-Kriterium

Avdelning: V75-6

Förstapris: 2 000 000 kronor

Kommentar: Svante Båth mot resten, eller? Årets upplaga av Svenskt Trav-Kriterium har samlat ett starkt, och framför allt jämnt startfält. Stjärnkusken Erik Adielsson valde bort kullens kung Coin Perdu, till förmån för Very Kronos. Petri Puro, som vet hur man ställer i ordning till de större loppen har Da Pepperboy, och hur bra är egentligen Husse Boko? Timo Nurmos, ”Kriteriekungen”, fick se sin Villiam besegrad i uttagningarna, tar han revansch nu? Oavsett vad, lär det bli ett mycket sevärt travlopp.

 

Lopp: Svenskt Trav-Oaks

Avdelning: V75-4

Förstapris: 1 400 000 kronor

Kommentar: Om Svenskt Trav-Kriterium var öppet på förhand, så är det inget mot vad Svenskt Trav-Oaks är. Över hälften av de tolv starka startfältet kan bli favorit i loppet, och sällan har ett årgångslopp varit så ovisst på förhand. Vem tar hand om ledningen? Vem tvingas göra grovjobbet, och vem liftar med i draget? Rivigt värre.

 

Lopp: Gulddivisionen, Final

Avdelning: V75-3

Förstapris: 250 000 kronor

Kommentar: Förvandlingsnumret Ringostarr Treb, mot formstarke Nadal Broline, och högkapable, men ojämne, Volstead. Den här trion sticker ut i Gulddivisionens final, men spår åtta på Ringostarr Treb och bakspår för Nadal Broline öppnar ändå upp loppet och någon lär tvingas till grovjobbet, då Volstead troligtvis tidigt sitter i ledningen.

 

Lopp: Klass II, Final

Avdelning: V75-5

Förstapris: 200 000 kronor

Kommentar: Timo Nurmos Global Trust lär bli klar favorit i loppet, men har visat osäkra tendenser och motståndet går inte av för hackor. Vad kan Jan Silvén och segerstaplaren J.S.Apollo uträtta, och har Robert Bergh ett ess i rockärmen kring Highland Park som det låtit positivt på från stallet en längre tid? En klar förstahäst i loppet, men vidöppet där bakom.

 

Lopp: Stoeliten

Avdelning: V75-7

Förstapris: 200 000 kronor

Kommentar: Roger Walmanns Indoor Voices var ruskigt läcker vid seger senast, hon har dock lottats till jobbigt utgångsläge och möter bland annat StoChampionatsvinnaren Galactica. Björn Goop hoppar upp bakom egentränade I Love Paris som tänt till värre med jänkarvagn, och forne kulltoppen Spoil Me såg ut att ha hittat toppformen igen senast. Sevärt stolopp avslutar söndagens V75-omgång.   

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel”Kan gå runt med kvitto värt 2,5 milj”
Nästa artikel”Se till att njuta av världshästar”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.