”Man får aldrig ta något för givet”

39

catharina johansson

Hallå där…
…Åbyamatören Catharina Johansson som förlorade två toppston för tävling inom loppet av några månader i fjol. Men nu är det mera uppåt.

– Ja, nu har vi bokat hingst och fått kontrakt till Youana som ska bli mamma är det tänkt.
Det känns riktigt spännande.
Annars kom ledsamheterna slag i slag i fjol. Fyraåriga talangen Youlo dog i kolik i augusti och under hösten togs beslutet att låta Europamästarinnan Youana sluta som tävlingshäst på grund av skada.
– Man får aldrig ta något för givet och tänka att allt ska rulla med hästarna. Det gäller att glädjas hela tiden åt dagen som är och vi hade verkligen fina framgångar främst med Youana då.
Youlo gick till finalen av Stochampionatet i somras men fick en kort karriär. Youana däremot hann med en hel del och vann både EM och SM för ston för två år sedan.
– Ja, stänk om hon utvecklades hela tiden. Breeders’ Crown som fyraåring, lite motigare som femåring innan hon fick en fantastisk säsong som sexåring! Hon gick jättemånga lopp med dåliga spår och gjorde det bra och när lägena kom blev det verkligen full pott. Visst känns det tomt men det är bara att acceptera fakta. Och Youana mår ju bra.
Vem blir Youanas första partner i aveln?
– Vi har funderat fram och tillbaka och fastnade till slut för Trixton (e. Muscle Hill). Det får bli lite varmare ute innan hon betäcks och kanske blir det det i slutet av mars. Hon bara äter för dagen och blir tjock och fin.
Stall Fagerhult har inte tävlat sedan i augusti i fjol men har fyllt på stallet med två hästar. Berätta.
– Ja, vi letade starthäst och en unghäst och hittade vi den här lilla You, född 2015, efter Adrian Cip och Hocus Broline. Henne jobbar jag lite grand men vi har inte kommit igång ordentligt. Fantastiskt fin exteriört och trevlig. Starthästen blev Parc Monceau (fyraårig valack, åtta starter och två andraplatser). Det är också en härlig häst, en go kille som vi gillar. En lite biffigare typ, positiv och glad. Han har bara varit här sedan slutet av december och behöver en inkörningsperiod.
Tvååriga You måste ni väl ha döpt själva?
– Ja, eller rättare så döpte vi om henne. Hon hette Adrian och det kan man väl fan inte heta som tjej? Ha-ha. Adrian Hocus hette hon och det kändes fel. Det blev You, som liknar våra tidigare namn.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 System till Solvalla 11 februari 2017
Nästa artikelDen klassiska turordningen försvinner

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.