Månlykke dyker upp i påsk

257

månlykke dyker upp i påsk

Månlykke A.M. efter segern på Umåker i maj förra året. AnnaMaria Öberg och Gunnar Melander tar hand om hästen efter loppet. Foto: Lars Jakobsson

I påsk är det meningen att kallblodskungen Månlykke A.M. ska få visa upp sig för travpubliken igen.
– Han känns jättefin och egentligen är jag sugen att starta honom redan nu, säger Gunnar Melander.

Gunnar Melander vann SM för tredje året i rad förra året med Månlykke A.M. I år fyller hingsten nio år och har förhoppningsvis mycket ogjort på tävlingsbanorna.
På fredagen i samband med tävlingar på Rommetravet fick tränaren frågan hur det står till med en av kallblodsvärldens största stjärnor.
– Han tränar på perfekt och känns jättefin. Jag är sugen att starta honom redan nu men det blir inte förrän första veckan i april som han kommer ut. Då fanns det ett bra lopp, sa Melander.
Den 75-årige travnestorn brukar ha vårdagjämningen som ett riktmärke för att årsdebutera sina bästa hästar.
I år dröjer det till Skärtorsdag 6 april. Gävletravet arrangerar då stortävlingar med bland annat ett lopp på prgrammet över medeldistans med 20 meters tillägg vid vunna 1,6 miljoner.
Månlykke A.M. segrande under fjolåret i sju av tio starter. Totalt i karriären har hästen tjänat 4,1 miljoner kronor och vunnit 31 av 49 lopp.

Första pinnen för året
Med ålderns rätt tar Gunnar Melander det lite lugnare ”på jobbet” nu för tiden med sju hästar på träningslistan.
På fredagen knep han årets första seger i femte starten. Åttaårige Tekno Lynet blev en vinnare igen sedan Melander kört sig till ledningen 1500 meter från mål för att hålla storfavoriten Tekno Viking utanför sig.
Melander vann sedan loppet med fem längders marginal med Tekno Lynet.
– Som det ser ut nu i efterhand var det nog vinstgivande när jag körde till ledningen. Hästen kändes så pigg och fin och i dag passade banan – så jag tänkte att nu provar vi. Tekno Lynet var kanonfin och lika fin som när han vann i den näst senaste starten. Senast i Gävle var det lite lös bana och då trivdes han inte alls, kommenterade Melander segern.

Föregående artikelInför V75: ”Jag är oerhört optimistisk”
Nästa artikelResultat V75: Fabulous uppvisning och miljonutdelning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.