Marion Marauder har inte enbart Elitloppet i sikte

114

Marion Marauder har inte enbart Elitloppet i sikte

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen hoppas att Marion Marauder hinner komma i tävlingsform redan till Olympiatravet. Foto av MIKAEL WIKNER

Kretsen kring Marion Marauder har inte enbart Elitloppet i sikte.
Om alla bitar faller på plats kan den Nordamerikanske fixstjärnan finnas med på startlinjen redan i Olympiatravet.
– De tittar på en Nordenturné men vad det blir i slutändan vet vi inte, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

Tränarparet Mike Keeling och Paula Wellwood gjorde redan förra året klart att de är sugna på Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj. Men det är inte det enda Skandinaviska storlopp de vill vara med i. Om allt klaffar, det är framför allt flygtransporten över Atlanten som måste lösas, kan hästen komma på en längre turné. Kanske startar han redan i Olympiatravet.
– Mike Keeling frågade mig om jag kan hjälpa till och guida lite bland de nordiska storloppen och han hade önskemål om längre distanser, så jag har gett honom ett schema som börjar med Olympiatravet, sedan Copenhagen Cup, Elitloppet och Oslo Grand Prix. Därefter finns det mycket att välja på, berättar Jon Walter Pedersen och fortsätter:
– Men hästen har bara varit tillbaka i stallet i tre veckor efter att ha gått elva veckor i hage. Det är rätt lång tid så frågan är hur snart han kan vara i tävlingsform. Ska han vara med i Olympiatravet måste han vara igång och starta senast i slutet av mars.
Femårige Marion Marauder vann Triple Crown (Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity) som treåring och utsågs efter det till Årets häst i Nordamerika. I fjol prisades han som Årets äldre sedan han bland annat vunnit Hambletonian Maturity and Graduate Series. Totalt har hästen 14 segrar och 30 topp tre-placeringar på 38 starter och hans vinstkonto uppgår till 21,4 miljoner kronor. Naturligtvis vill alla storloppsarrangörer ha med en sådan häst men att flyga hästar över Atlanten är en kostsam historia och det kan bli den hårdaste nöten att knäcka för att få hit Marion Marauder.
– Jag har sagt vad vi kan bidra med men vi har inte råd att betala hela resan. Det kan hända att vi hittar på något med Solvalla men det är ingenting vi har pratat närmare om, säger Pedersen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.