Men Sören! Vad hände nu? :)

24

sören ett varv för tidigt

Sören Lennartson hade ingen lyckad tävlingsdag i Skellefteå. I V4-3 körde han finish ett varv för tidigt.Foto av Kanal 75

En minst sagt dråplig händelse utspelade sig på måndagen på Skelleftetravet.
Proffskusken Sören Lennartson körde för seger ett varv för tidigt.
– När det gick upp för mig att det var 2 600 meter ville jag bara dra ner rullgardinen, säger Umeåtränaren till expressen.se.

Banpubliken och de som satt bänkade framför ATG Live kliade sig nog i huvudet när de tittade på måndagens tredje lopp på Skelleftetravet. Från bakspår avancerade Sören Lennartson tidigt i tredjespår med sin häst, 19-oddsaren Garant Sund, och efter ett varv kom ekipaget ner i andra par utvändigt. Men där satt inte Lennartson lugn. När hästarna svängda in på upploppsrakan för näst sista gången attackerade han på nytt i tredjespår och sedan gjorde han vad han kunde för att få sin häst först över mållinjen. Problemet var bara att det återstod ett varv av loppet.
– Jag trodde helt enkelt att det var 1 600 meter, men det var ju ett varv till. Det här har aldrig hänt mig tidigare, säger Lennartson till expressen.se.
Allt för nedslagen över debaclet tycks emellertid inte Umeåkusken vara.
– Man får inte gräva ned sig för det här. Det är ju förargligt att det hände men hästen kändes fin och det är bara att bryta ihop och komma igen. Det var tur att jag inte var storfavorit…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.