Mer blågult i Paris i Januari

76

ludde paris

Mosaique Face och Lutfi Kolgjini har börjat uppladdningen mot Prix d’Amerique sista söndagen i januari.Foto av LARS JAKOBSSON

I vintras vann Maharajah Prix d’Amerique som ensam svensk.
Den här gången ser det ut att bli mer blågult på startlinjen.
Av fem svensktränade hästar i preliminärlistan till det andra ”B-loppet” Prix de Bourbonnais laddas åtminstone två för start sista söndagen i januari.

Thomas Claessons tuffa sto Elles W.Phedo, Robert Berghs Europaderbyvinnare Kadett C.D. och Lutfi Kolgjinis hårding Juggle Face finns alla med i den första anmälningslistan till Prix de Bourbonnais på Vincennes 6 december.
Loppet som utgör det andra av de fyra ”B-loppen” som ger poäng i kampen om en plats i Prix d’Amerique.
Men att någon av dessa tre ska finnas med i striden om förstapriset på fyra miljoner kronor och evig ära på Vincennes 25 januari är ändå långsökt.
Däremot finns det två femåringar som är högaktuella för start.
Veijo Heiskanen har deklarerat att Olympiatravsvinnaren Solvato ska försöka kvalificera sig för Prix d’Amerique via uppladdningsloppen på Vincennes.
Lutfi Kolgjini har samma planer med Mosaique Face som tack vare sin högre prissumma har större chans att komma med även utan framgångar i ovanstående lopp.
– Jag tror säkert att han kommer med på sina pengar, men hästen ska göra tre starter på Vincennes och visa att han duger först, säger Kolgjini vars dubble derbyvinnare slickat såren efter floppen i C.L.Müllers Memorial hemma på Jägersro 25 oktober.

I Rajas fotspår
Då stannade Mosaique Facei ledningen och slutade oplacerad.
– Det var hästens sämsta insats i karriären, men förklaringen kom snabbt då det visade sig att han var sjuk. Efter det fick hästen 17 dagar i hagen och nu han gick sitt första riktiga jobb i dag (fredag). Adrian körde honom och bara kvittrade i telefonen när han ringde, säger Lutfi Kolgjini som spikat uppladdningsschemat med tre starter i den franska lejonkulan.
– Förutom loppet om två veckor siktar vi på start 28 december och 12 januari, två ”B-lopp” och Prix Tenor de Baune som jag vann med Raja Mirchi för två år sedan. Hävdar han sig inte i där har han inte i Prix d’Amerique att göra, men tillstöter inget nytt strul så har jag gott hopp om att vi ska hinna få honom i form och då vet jag att han duger.
Bland de preliminäranmälda till Prix de Bourbonnais finns även norskfödde Juliano Rags samt fjolårets Prix d’Amerique-tvåa Up and Quick, som i sådana fall kommer att starta från 25 meters tillägg.
Grunddistansen i loppet är 2 850 meter och förstapriset knappt en halv miljon kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.