Micke Nybrink: ”Kan bli hur bra som helst”

149

Foto: Jeannie Carlsson/Micke Gustavsson/Kanal 75

TV4-experten och Sportbladets krönikör Micke Nybrink är en av de som hyllar jättetalangen Nicklas Westerholm

TRAV23 januari 2018 11:04

Nicklas Westerholm, 26, tog en dubbel på V75 i lördags.

Nu hyllas den färske proffstränaren stort.

– Han kan bli hur bra som helst, säger Micke Nybrink.

I fjol var Rommetränaren Nicklas Westerholms första hela år som proffstränare. På 258 starter blev det 67 segrar och stallets hästar sprang in drygt 3,2 miljoner kronor.

Och även 2018 har börjat starkt för den färske och unge proffstränaren. I lördags, när V75 avgjordes på Romme, tog Westerholm en dubbel med Nakoda Goj och nyförvärvet It´s Showtime Zaz.

Och nu hyllas Nicklas Westerholm stort, och sociala medier svämmade i lördags över av lovord till 26-åringen.

”Den nye Johan Untersteiner”

Sportbladets krönikör och TV4-profilen Micke Nybrink stämmer också in i hyllningskören till Westerholm.
– Han måste väl vara Sveriges mest lovande travtränare, det är väl som när farsan Robert Bergh drog igång, han var ju också Sveriges mest lovande, då. Nicklas vill själv inte jämföras, men det blir ju så, säger Micke Nybrink och fortsätter:
– Det är ändå mycket som påminner, och då menar jag inte bara utseendet och hur han låter när han pratar. Han verkar kunna det här väldigt bra.

Vad är det som utmärker honom, tycker du?

– Han verkar superseriös, mogen för sin ålder, nyfiken, och det är svårt att hitta något som han gör fel. Han kan bli hur bra som helst om det rullar på, bara det inte går för fort. Johan Untersteiner är väl den som varit Sveriges mest lovande, men Nicklas tar över den pinnen för Johan är redan etablerad, och Westerholm är minst en ny Johan Untersteiner, och det behövs verkligen.

”Det vill han ju inte veta av”

Hur menar du då?

– Men man är ju ganska less på att det bara är ungefär fem proffstränare som har framgångar, det behövs verkligen nya som Nicklas, det kan inte bara vara de stora drakarna som har alla hästar, sporten måste ju växa på bredden. Det här är jättebra att det kommer fram en ny, och man hoppas ju att det ger någon form av ringar på vattnet, att andra ser att det går, säger Micke Nybrink och fortsätter:
– Det är en jättebra vitamininjektion för travsporten, att en ung kille kan få så stora framgångar, utan att ta hjälp av farsan.

Nicklas Westerholms pappa är proffstränaren Robert Bergh, prisad som Årets Tränare två år i följd, och på Hästgalan i februari senare i år kan ta hem den kategorien för tredje året i rad.

– Många inom travsporten har ju trots allt åkt lite på farsan, och tidigare har man väl trott lite att de måste födas in i sporten, att de har en pappa som har 200 häst i träning. Nu har ju Westerholm det, men det vill han ju inte veta av ungefär, och det är häftigt tycker jag.

23 januari 2018 11:04

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.