Molin ny sportchef på halmstadtravet

97

molin ny sportchef på halmstadtravet

Jan-Olof Molin (vänster) lämnar tv-jobbet för att bli sportchef på Halmstadtravet. Här med kollegan Peter Henriksson. Foto: Mikael Wikner.

Efter 17 år i televisionen byter han yrke inom travets sfär.
Jan-Olof Molin – ”Molle” i trav-tv – blir ny sportchef på hemmabanan i Halmstad.

 I månadsskiftet januari-februari nästa år slutar Halmstadtravets sportchef René Jensen. Efter 19 år på banan flyttar han hem till Danmark och blir sportchef för Danska Travförbundet.
På torsdagen offentliggjordes vem ersättaren blir.
51-årige Jan-Olof Molin bor i Halmstad och har refererat lopp på banan i många år. Nu kliver han även på som sportchef.
– Jag har ett jätteroligt jobb med tv men kanske har allt resande börjat kännas lite betungande. Sportchefsjobbet känns som ett jätteroligt uppdrag samtidigt som det är spännande att göra någonting annat också efter så många år, säger Jan-Olof Molin.

Bara trav i livet
Halmstad-profilen har aldrig haft ett yrke utanför travet. Jan-Olof Molin har refererat lopp, intervjuat, jobbat som tipster och haft olika roller framför kameran i trav-tv sedan produktionsbolaget Kanal 75 bildades år 2000.
– Jag har bara sysslat med trav. Och enbart på frilansbasis hela tiden. På Kanal 75 har jag varit med hela vägen sedan starten och haft kul på jobbet. Själva jobbet har aldrig varit betungande utan det är det här att man är borta hemifrån så mycket som sliter lite. Jag har väl en sex-sju kilometer till banan från hemmet och det blir något annat så klart, säger Molin, som är gift och har två döttrar i åldrarna 24 och 17 år.

Slutar inte referera
För några dagar sedan blev det klart att Anders Malmrot, spelexpert i Vinnare V75 med flera tv-produktioner, tar över rollen som sportchef på Solvalla.
Nu lämnar alltså en annan profil tv för sportchefsysslan.
Molin jobbar fram till årsskiftet med olika tv-produktioner.
– V75 i Örebro på nyårsafton med den stora finalen blir mitt sista Kanal 75-uppdrag. Apropå Halmstad så är det en fantastisk bana på många sätt. De sportsliga framgångarna som varit är en extra krydda, säger Jan-Olof ”Molle” Molin.
Referentsysslan i Halmstad vill han hålla fast vid.
– Grundtanken är att jag ska fortsätta referera i Halmstad. Mats Ahlkvist är ju sportchef på Jägersro och han reffar, så det går att kombinera.

Föregående artikelTV4-profilen klar – som ny sportchef: ”Redo”
Nästa artikel”Är lite muskelöm, annars är det bra”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.