Muscle Hustle vann – skiljeheat väntar

42

Det blir skiljeheat i Åby Stora Pris.

Detta sedan Robert Bergh vunnit heat två med favoriten Muscle Hustle.

– Jäkligt skönt, sa Robert Bergh i TV12 efter loppet.

Klockan 19.10 senare i kväll avgörs miljonloppet Åby Stora Pris på Åby i Mölndal utanför Göteborg i ett skiljeheat.

Finske Midnight Hour, som vann det första heatet, ställs mot Muscle Hustle som vann det andra heatet. Den av dessa två som vinner skiljeheatet vinner Åby Stora Pris och 1,2 miljoner kronor.

”Känns lite tung av det här”

Robert Berghs Muscle Hustle gjorde bort sig med galopp i det första heatet, men i det andra så ledde han från start till mål.

– Jäkligt skönt, sa Robert Bergh i TV12 direkt efter loppet.

Muscle Hustle hade inga problem att hålla ut sina konkurrenter från start från sitt innerspår och efter 10,9 första 500 meterna och 11,8 första varvet så höll han undan knappt men säkert före en vilt kämpande Turno di Azzurra.

– Det kändes lite jobbigt 100 meter kvar till mål, då ryckte jag ner norsken men fick inte den kicken jag ville ha, utan jag tror han skötte det själv. Det känns så klart ruskigt bra och det är en enorm häst, vilken utveckling han har, sa Robert Bergh i TV12 och fortsatte:

– Vi får se nu i skiljeheatet, det är bra att bara vara där, nu får vi fundera lite på det. Han känns lite tung nu av allt det här, men jag tror det ska bli bra.

Midnight Hour, den som vann första heatet och nu ställs mot Muscle Hustle i skiljeheatet, försökte i tredjespår under sista 500 meterna av loppet i det andra heatet, men slutade i det slagna fältet.

Turno di Azzurra föll, även i det här heatet, med flaggan i topp som tvåa och trea slutade Stefan Melanders Volstead. Daniel Redéns Whitehouse Express fick ett perfekt lopp i rygg på ledande Muscle Hustle, men kunde inget över upploppet.

Midnight Hour har spår ett i skiljeheatet, och Muscle Hustle spår två

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet