Mycket som händer just nu

103

TRAVDDBLOGGEN

Det är en hel del som sker i travsportens värld just nu. Under veckan framkom information som sa att Nahar gick utan skor i guldfinalen då han satte nytt världsrekord. Officiellt gick Nahar med skor. Robert Bergh säger att han gick med ett par lätta beslag som i Roberts mening mer är att likna vid barfota än skor. Men Svensk Travsport säger att så fort det sitter något på hoven så ska det anmälas skor. Givetvis en regel som, liksom många andra regler i svensk travsport, är föråldrad med tanke på att det med tiden utvecklats bättre och flera variationer på skor. Något riktigt utredande svar på det hela lär vi inte få för såvitt jag förstår är utredningen nedlagd efter att sportchefen på ST, Petter Johansson, ringt till Bergh och fått en förklaring som han accepterade. Petter Johansson är en man som jag tyvärr inte har speciellt mycket förtroende för.

Från och med igår stoppade ATG spel från Sydafrika då Phumelela, som är ett sydafrikanskt spelbolag, inte gått med på den affärsmodell som ATG presenterat. Personligen har jag inte lagt speciellt mycket energi på alla konspirationsteorier om spel från Sydafrika och jag ämnar inte heller göra så nu när spel därifrån är nedlagt. Men visst verkade spelen och framförallt vinsterna till Sydafrika ganska märkliga från tid till tid…

Ikväll är det Kalmar som får äran att servera DD-loppen och jag tänker spela en rak. 2 Je T’Aime Express i DD-1 möter hyfsat ljummet motstånd jämfört med vad han är van vid och jag blir förvånad om han torskar. Visserligen är det sent på året men ska man ha tag i skrällen bakom får man måla på för glatta livet.
I DD-2 tänker jag ta en liten rövare och chansspika 12 Ready After. Det är rätt så bra motstånd och ett tufft läge så han lär få jobba för havren. Men loppet är ganska jämt och jag hoppas flera vill vara med och köra både från start och under loppet vilket kan öppna upp för köhästarna. Får Ready After vettiga ryggar att gå i så har han en vass avslutning.

Min raka DD: 2-12

Letar man en riktig rensare till V64 så har ju 1 K.A.Olila ett fint läge i avdelning tre. Skulle det klaffa perfekt så är hon inte så tokig. Ska med om man målar på lite i det loppet.
8 Priamo Caf i V64-4 blev jag lite imponerad av i debuten för Peter Untersteiner. Nu möter han ju 5 Gordonston som har ett bättre läge och en häst som Lövgren håller rätt så högt. Men jag blir inte speciellt överraskad om Priamo Caf slår honom.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.