Inför V86: Mycket talar för formtoppade Hugo R.C.

81

Mycket talar för formtoppade Hugo R.C.

Senast flög han förbi motståndet från köposition.
Den här gången har han läge att komma till ledningen.
Mycket talar för formtoppade Hugo R.C. när jackpotmiljonerna ska fördelas bland V86-spelarna på onsdagskvällen.

Johan Carlfjord var tidigare proffstränare men efter att ha skadad axeln i en olycka hemma på Mantorptravet skolade han om sig. I dag är han mäklaren som tränar travhästar på amatörbasis. På träningslistan finns fem hästar och även om det inte är något stort stall frågar man sig hur tiden räcker till att träna fem travhästar samtidigt som man arbetar heltid som mäklare.
– Båda yrkesvalen är hyggligt flexibla, men dagarna börjar 05.30 och klockan sju måste det vara klart i stallet för att jag ska hinna in i duschen och vara inne i Linköping halv nio, säger Johan Carlfjord. Min fru Pernilla som är redovisningskonsult sitter hemma och jobbar för det mesta och på onsdagarna jobbar jag också hemma, så då kör vi alltid häst. Sedan kör jag på helgerna och Pernilla kör lite däremellan. Vår 17-åriga dotter Astrid som håller på med ponnytrav och även har börjat med stor häst är delaktig i träningen hon också, berättar Johan Carlfjord.

”Trav är det roligaste som finns”
Den just nu starkast lysande fyrbente stjärnan på gården i Ödeshög, där Johan Carlfjord har hållit till sedan 1994, är Hugo R.C. (V86-6). Nioåringen har vunnit 9 av 38 starter och sättet han vann på i sin senaste start gav såväl åskådare som kusk ståpäls. Från tredje par utvändigt exploderade Hugo R.C. förbi framförvarande hästar på den sista bortre långsidan och genom slutkurvan och över upploppet lämnade han motståndet med ett hav av hästlängder.
– Jag kan säga att det kändes bra, säger Johan Carlfjord och skrattar.
– Det är det som är absolut roligast med att köra häst i lopp, att det händer grejer när man styr på. Det är därför man blir så sprudlande glad i en segerintervju att man säger att trav är det roligaste som finns på jorden.

Hittat både form och rätt utrustning
Utöver att hästen har hittat toppformen förklarar Johan Carlfjord den senaste insatsen med att han efter en del laborerande har träffat rätt med utrustningen.
– Senast landade vi i något som funkade jättebra – stänkskydd kompletterat med helstängt huvudlag. Det gör honom lite raskare från start och även om han blir lite het i ledningen den här gången är det inget som gör mig speciellt rädd. Han är ingen blixt ut men brukar komma bra till med voltstart bara gubben i sulkyn gör sitt jobb. Jag tror att vi kan komma till ledningen och jag kör gärna där, men han är absolut inte beroende av den.
Så hur lyder ditt råd till alla jackpotjagande V86-spelare?
– Jag som är så bra på att tippa menar du? säger Carlfjord och skrattar på nytt innan han avslutningsvis säger:
– Min känsla är att Hugo R.C. kommer att vara lika bra som senast och sedan får vi se.

Föregående artikelInför V75: Marc Elias kör två hästar inom V75
Nästa artikelV86 System och Analys till 23 januari 2019 i samarbete med Andelsbaren

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.