Myron svarar – på expertens ”krav”

24

TV4-experten Kristian Huselius vill se Tjacko Zaz i Elitloppet.

Solvallas sportchef Markus Myron väntar med inbjudan – men gillade vad han såg i lördags.

– Jag skulle gärna vilja se en start till från hästen innan jag tar något ytterligare steg, säger Markus Myron till Trav365.

26 dagar kvar till Elitloppet. Elva platser är ”lediga”.

Efter lördagens uppvisning på V75 av Timo Nurmos Tjacko Zaz vill TV4-experten Kristian Huselius se honom i Elitloppet.

– Jag har svårt att se 16 hästar som är mer spännande, säger han.

Solvallas sportchef Markus Myron svarar på Huselius ”krav”.

”Var inte ens med i tankarna”

– Som jag sagt tidigare så är det alltid någon häst som överraskar när en ny tävlingssäsong börjar, i år verkar det vara Tjacko Zaz, säger Markus Myron till Trav365 och fortsätter:

– Jag tyckte att han gjorde en ruggig prestation i årsdebuten i lördags, det är alltid vanskligt att prata tider, men det går inte att säga annat än att hästen var snabb och väldigt bra.

Kan det bli aktuellt med en Elitloppsinbjudan för Tjacko Zaz?

– I det skedet vi är i nu i Elitloppsfunderingen med cirka tre veckor kvar så skulle jag gärna vilja se en start till från hästen innan jag tar något ytterligare steg, men visst, han gick från att inte ens vara med i tankarna till att vara med i spekulationerna.

”Det är där mitt fokus ligger”

Under måndagen vann Timone Ek Lotterian i Neapel före stallkompisen Un Mec d´Heripre, denna duo står Philippe Billard som tränare för, men med tanke på kopplingen till dopningavstängde Fabrice Souloy lär de inte vara aktuella för något Elitlopp – något som Markus Myron hela tiden varit tydlig med.

– När det gäller ettan och tvåan i Lotterian är det inget vi behöver prata vidare om, säger Markus Myron och fortsätter:

– Däremot gick Bondos häst Tesoro Degli Dei snabbast över upploppet och var positiv som trea, men det är ingenting vi agerar på nu.

Närmast väntar Finlandia Ajo i Finland och Elitloppet Playoff på Meadowlands.

– Det är där mitt fokus ligger nu, det är det som känns hett just nu. Det är bara att hoppas det blir bra lopp i USA, och att vi kan få med oss några fina hästar till Sverige.

Avslutningsvis Markus, Bird Parker gick starkt som trea i Criterium de Vitesse de Basse Normandie i Argentan för ett par dagar sedan, kan vi få se honom i Harper Hanovers Lopp precis som i fjol?

– Det initiala besked jag fått är att de inte tänker matcha honom mot Harper Hanovers Lopp i år, sedan får man hoppas att de kan ändra sig, men det är den informationen vi fått, säger Markus Myron.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel– Helt givet att ge honom rosa biljett
Nästa artikelFem tippar V75 Örebro 6 maj 2017