– Nästa år ska vi över miljonen

30

Toppkusken Erik Adielsson och TV4-profilen Matteus Lillieborgs insamling till svenska Cancerfonden är avslutad.

Totalt drog duon in 388 984 kronor.

Målet för nästa år är redan satt.

– Då ska vi dra in minst en miljon kronor, annars blir jag besviken, säger Matteus Lillieborg till Trav365.

Under oktober månad har toppkusken Erik Adielsson kört i rosa dress och rosa hjälm för att uppmärksamma Cancerfonden.

Tillsammans med TV4-reportern Matteus Lillieborg har de också haft en insamling – där travfolket har skänkt saker som sedan auktioneras ut.

Allt från levande föl-avgifter till signerad Pelé-tröja har auktionerats ut till förmån för svenska Cancerfonden.

Nu är auktionerna avslutade och den totala summan som skänks till svenska Cancerfonden blev 388 984 kronor.

”Han tyckte det lät intressant”

– Jag trodde nog inte att det skulle bli så mycket första året, det är fantastiska siffror, kanonsiffror helt enkelt, säger TV4-profilen Matteus Lillieborg till Trav365 och fortsätter:

– Mina ambitioner med det här framöver, som Erik Adielsson valt att kalla travsportens insamling, är att det ska bli något som alla känner igen. Mitt mål nästa år är att få in över en miljon kronor, minst en miljon kronor ska vi ha in nästa år, annars blir jag besviken.

Hur startades den här insamlingen?

– Jag har följt musikhjälpen i många, många år och tycker det är en bra grej, och där har de fått in mycket pengar via auktioner så jag sa till Erik att vi kan testa och göra likadant och se vart det leder till, han tyckte det lät intressant så vi körde på det.

”Då ska vi vara störst”

Det första samtalet som Matteus Lillieborg gjorde för att få igång insamlingen var till proffstränaren Stefan ”Tarzan” Melander.

– Jag ringde till honom och frågade om han inte kunde skänka en levande föl-avgift i Super Photo Kosmos och han svarade ja direkt, efter ett par minuter ringde han tillbaka och sa att han skänker en levande för-avgift i alla hästar. Han satte liksom ribban, och då gick det upp ett ljus för mig att det här kan nog bli en hyfsad sudd, säger Matteus Lillieborg och fortsätter:

– Jag tror det var många som hakade på när vi gick ut med att ”Tarzan” skänkt det här och jag förstod att kan ”Tarzan” så kan fler.

En miljon kronor nästa år, ett ganska tufft mål?

– Det tror jag vi grejar, det är jag ganska säker på att vi gör. Skulle vi nå upp i de siffrorna skulle de uppmärksammas i andra sammanhang och det visar vilken familj vi är inom travet, vi kunde samla in drygt 388 000 kronor på tre veckor enbart via sociala medier. Den här insamlingen är den fjärde största insamlingen till Cancerfonden hittills i år, nästa år ska vi vara störst.

”Speciellt tack”

Varför brinner du så mycket för det här?

– Jag har väl ingen större erfarenhet av cancer i min familj, men att kunna hjälpa till och att kunna bidra till forskning är något som tilltalar mig, säger Matteus Lillieborg och avslutar:

– Det är jättemånga inom trav-Sverige som ställt upp och skänkt saker, speciellt tack till alla er och för visat engagemang, utan er så hade det här inte blivit någonting.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Nästa år ska
vi över miljonen

Föregående artikelÖrjan: ”Det är en jättechans för mig”
Nästa artikelOskar J Andersson inför V75 Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.