Nobbar Sverige – i sista stund

136

Här är beskedet Jägersro inte ville ha.

Sir Alex Ferguson tvingas ställa in sitt besök på tisdag vid galopptävlingarna.

– Det är jättetråkigt, vi har jobbat med det här sedan mars och så händer det här i sista minuten, säger Bo Gillborg på Jägersro Galopp.

På tisdag är det galoppfest på Jägersro Galopp i Malmö med bland annat Pramms Memorial med 1,2 kronor i prissumma.

Under torsdagen 27 april meddelade banan att det skulle bli storfrämmande: Manchester United-legendaren Sir Alex Ferguson, 75, skulle komma dit och dela ut sitt speciella hederspris i Sir Alex Ferguson Trophy.

– Vi är naturligtvis mycket glada att han vill komma och förgylla vår ”Prammskväll” den 23 maj, sa Bo Gillborg på Jägersro galopp då.

”Vi har en förhoppning…”

Nu kommer beskedet som arrangörerna inte ville ha. Sir Alex Ferguson, med bland annat 13 ligatitlar och två Champions League-titlar som manager för Manchester United, nobbar evenemanget. Enligt Sydsvenskan har Ferguson fått ett uppdrag för Uefa som han inte kunde tacka nej till.

– Det är jättetråkigt, vi har jobbat med det här sedan mars och så händer det här i sista minuten, säger Bo Gillborg till tidningen.

– Men vi har en förhoppning om att han ska kunna komma till vår British Evening nästa år i stället, fortsätter han.

Sir Alex Ferguson hade även planer på att besöka Zlatan Court i Rosengård och Europa League-finalen på Friends Arena mellan Manchester United och Ajax, på onsdagen.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet