Norge öppnar för travlopp på söndag

142

Norge öppnar för travlopp på söndag

På söndag blir det sannolikt åter travtävlingar i Norge.
Detta efter ett besked från Helsedirektoratet på torsdagseftermiddagen.
– Vi har beslutat att meddela Helsedirektoratet att vi kör lopp. Svaret från dem är att det går bra under förutsättning att kommunens smittskyddsläkare säger att det går bra, berättar Det Norske Travselskaps styrelseordförande Knut Weum för Trav og Galopp-Nytt.

Sverige har varit den enda betydande travnationen i Europa som fortsatt att bedriva travtävlingar under coronapandemin.
Detta efter att Svensk Travsport stängt alla publikområden och betraktat travbanorna som strikta arbetsplatser för utövarna.
Danmark meddelade i veckan att man följer den svenska linjen och återupptar tävlandet 20 april och nu är Norge på väg att gå i samma riktning.
Det är åtminstone så som det norska travförbundet tolkar torsdagens besked från Helsedirektoratet i ett uttalande på sin hemsida:
”DNT är av uppfattningen att vi kan avverka totalisatorlopp utan att komma i konflikt med den föreskrift om smittspridning med anledning av coronautbrottet (Covid-19-föreskriften)”.
I uttalandet från Helsedirektoratet står att ”Det får inte vara ansamlingar eller grupperingar av personer över det tillåtna och deltagare får inte dela utrustning eller faciliteter”.
Vidare skriver man att det kommer att vara upp till varje kommun att ta ställning till om deras travbanor uppfyller kraven på att börja tävla igen.
Det beskedet har gjort att DNT beslutat att man drar igång tävlandet redan på söndag i Jarlsberg, förutsatt att smittskyddsläkaren i Tönsberg inte har några invändningar.
Norge har inte kört travlopp sedan 12 mars.

Föregående artikelJanne Jackpot & Harry Boy inför V75 Umåker 18 april
Nästa artikelInför V75: Hemmahoppet är tillbaka

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.