Norrbanor går samman

194

norrb

Landets två nordligaste travbanor går samman och bildar ett gemensamt travsällskap. Det är banorna Peabtravet i Boden och Skelleftetravet som ska börja samarbeta.

Informationsmöten har hållits på banorna och respektive styrelser är överens. Om eller när samarbetet inleds kommer det nya travsällskapet att bli det femte största i landet. Sammanlagt 53 tävlingsdagar kommer att arrangeras årligen. Målet är att sällskapets nya stadgar skall tas under våren 2013. – Vi är överens om att slå ihop våra påsar och arbetet med att ta fram nya stadgar börjar nu, säger Lars Olofsson som är ordförande i Norrbottens Travsällskap. Skelleftetravet bjöd i början av veckan in till ett informationsmöte om den tänkta sammanslagningen. – Vi ville känna om vi är på rätt väg, om travfolket i Skellefteå tycker att den här sammanslagningen verkar bra. Jag tycker att vi fick positiva signaler från de som var där, säger travordföranden i Skellefteå Kjell Lundmark till tidningen Norra Västerbotten.

Öppet travsällskap Skellefteåordföranden Kjell Lundmark tror inte att det kommer att skäras på personalsidan. – Knappast. Banornas sekretariat kan nog hjälpa varandra på olika sätt och på marknadssidan kan vi nog göra en hel del tillsammans, säger han till Piteåtidningen. Målet är att forma ett öppet travsällskap där alla som vill vara delaktiga är välkomna att ansöka om medlemskap. – Sammanslagningen är nödvändigt och vårt sätt att säkerställa och driva utvecklingen av travsporten i norra Norrland. Vi är beroende av varandra och jag tror att utvecklingen går mot flera sammanslagningar av banor inom svensk travsport, säger Lars Olofsson.

Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLivet Är Kort…Låt Oss Säga Sanningen:)))
Nästa artikelInför V75: Hallå där, Ingela Eriksson…