Norrmännen jublar över V75 tillsammans

33

image-18

Jackpot på V75.
49 miljoner kronor i potten för sju rätt när V75 avgörs på Momarken
Då jublar norrmännen.
– Nu ser man vilken potential V75 har, när vi kör omgångar tillsammans. Jag älskar de här omgångarna, säger Even Elvenes, travsportjournalist och spelexpert i Norge.

Man rustar för travfest på Momarken bara några mil från gränsen till Sverige längst med E18.
Det är dags för Unionskampen.
V75 flyttar till Norge och den här gången kryddas lördagen med jackpotmiljoner från Sverige.
– Det sätter samtidigt krav på både banan och allt omkring. Allt måste vara 100 procent på lördag, säger Even Elvenes och fortsätter:
– Jag vet att det irriterar spelarna lite i Sverige; att det kommer in lite okända hästar och kuskar. Man sätts helt enkelt på större problem som spelare med hästar och kuskar från flera länder. Själv älskar jag de här omgångarna. Detta är de V75-omgångar som vi norrmän tar fram de stora plånböckerna.
Hur tycker du att V75-omgånger ser ut på förhand?
– Det ser jättesvårt ut. Jag tror det är den svåraste omgången på Momarken i historien. Och även den bästa jag sett. Vår norske världsmästare Papagayo E. gör årsdebut. Många av de norska tränarna sänder ut sina bästa hästar och att de svenska hästarna hålla hög klass vet vi.
Even Elvenes låter lyriskt på sitt eget entusiastiska vis.
– Jag kallar mig själv ”travoman”. Jag är betroende av trav och har varit det ända sedan Vintilla. Det var ett fantastiskt kallblod och den förste hästen som drog till Finland och slog dem på deras hemmaplan, en underbar häst, säger Even Elvenes om stoet som vann 169 lopp under slutet av 70-talet och början av 80-talet.

Världmästaren gör årsdebut
Vi ber den norske travexperten gå igenom V75-omgången lopp för lopp. Egentligen är han på väg ut på en löprunda men väljer att istället springa efter sin surfplatta.
Inget kan stoppa Even Elvenes från att prata trav.
– Nej, jag älskar både trav och att prata, säger han och skrattar.
V75-1 är ett försök i bronsdivisionen.
– Här ställer Frode Hamre upp med Royal Ice som är en av stallet starkaste hästar. Han säger också att det här är en av hans bästa chanser på lördag. Jag har stor respekt för Seedorf O.M.F. som jag tycker sett mycket fin ut, särskilt efter att han blev kastrerad. Men det är fördel Norge och Royal Ice.
V75-2 är klass II, den lägsta klassen.
– Oj, oj, oj, vilket öppet lopp. Här kan alla vinna. Det finns flera som har extrem kapacitet men som är vanskliga för spelarna. Till exempel Happy Petter som haft innerspår två gånger och inte kommit till. Han är riktigt bra. El Diablo B.R. var favorit att vinna norska kriteriet i fjol. Nu sist var han på väg mot segar trots en resa i spåren men galopperade i sista sväng,. Detta är två klasshästar!
V75-3 är Östfoldpokalen för kallblodshästar.
– En som inte fått ut fullt betalt för sin kapacitet är Fjord Jerven. Detta helt enkelt för är han tillhör samma kull som Lannem Silje. Han är tvåa i den årgången. Han har utvecklats i vinter och för mig är han klar favorit. En som är stark som brännvin är Moe Svarten och han räknas också tidigt. Även Myr Faksen som besegrade Tekno Odin på Bergsåker 30 januari bör nämnas.
V75-4 är silverdivisonen och hästarna strax under de bästa.
– Det här är också ett mycket öppet lopp med flera hästar som är på väg mot norska eliten. Choco Sun är mitt förstaval, hästen är kvick ut, har en toppkusk i Erik Adielsson och kanske kan han ta ledningen. Rafolo och Chatain är inte heller så tokiga av de norska hästarna.
V75-5 är ett stolopp med 15 hästar.
– Jag spikar Denise F.Boko som jag vet har styrka och en häst på väg upp i form. Hon har nytta av Momakens extremt långa upplopp. Det är sex meter längre än Axevallas som ju är det längsta i Sverige. Denise F.Boko är mitt förslag till spik.
V75-6 är Steinlagers Äreslopp och omgångens sportsliga höjdpunkt med hästar från högsta klassen. En kvartsmiljon norska kronor väntar vinnaren.
– Här gör världsmästaren Papagayo E. årsdebut. Han har sett mycket fin ut i träningen och han är väl förberedd. Läget är inte så tokigt trots allt för han har sin styrka och sin extrema vilja som bästa vapen. En solklar favorit för mig. Detta är en stjärna. Norges startsnabbaste häst är med i loppet och Punk såg fin ut i årsdebuten. Jag vet även att Frode Hamre är imponerad av Ivar Sånna i träningen, han är minst sagt begeistrad av hästen. som jag ser det är det här loppet starten för en ny toppsäsong för eliten i Norden.
V75-7 är ett försök i klass I.
– Det ser mycket öppet ut och jag tycker att det är många med vinstchans. Jag tycker det är intressant att den gamle rikshästen Conrads Wilhelm startar. Han visade sig i fjol att det är en klasshäst. Inget skulle glädja mig mer än att Årjäng får med sig en V75-seger. Vi är ändå grannar och har travet gemensamt historiskt, säger Even Elvenes.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.