Norsk uppvisning i Olympiatravet!

18

norsk uppvisning olympiatravet

B.B.S.Sugarlight utklassade eliten i Olympiatravet.
Den norsktränade sagoshästen flög lågt i händerna på kusken Peter Untersteiner när han lekte hem vinsten värd 1,5 miljoner kronor och en biljett till Elitloppet.
– Det här är ingen vanlig häst. Han var på väg att krypa ur selen 400 kvar, sa Peter Untersteiner.

Strax före finalen av Olympiatravet började det regna över Åby men det var inget som förstörde feststämningen på Åby som dominerades av färgerna rött, vitt och blått.
Olympiatravet och V75 blev ett norskt party.
Men det var inte favoriten Support Justice som fick arrangören att plocka fram den norska nationalsången efter loppet. Det var istället B.B.S.Sugarlight som stal showen efter en mäktig uppvisning från start till mål.
Kusken Peter Untersteiner satsade allt i starten från spår sex bakom startbilen och den svenskfödde, men norskägde och norsktränade, sexåringen flög lågt mot ledningen.
Väl i spets kom aldrig någon i närheten av B.B.S.Sugarlight som vara försvann ifrån konkurrenterna över upploppet.
Segertiden blev 1.10,7 – endast två tiondelar över Nahars världsrekord.
Peter Untersteiner bjöd på en härlig segergest och var förstås lycklig efter sin största seger penningmässigt som kusk.
– Jag tryckte av honom vad det gick från start och han var med på noterna. Jag tänkte i sista sväng: Ska du aldrig bli trött? Han var i en fantastisk författning. Att köra ett så här stort lopp och ha en överlägsen häst är en njutning.
– Han var på väg att krypa ur selen 400 kvar och jag tänkte: Är det verklighet? Det kändes som vi var ute och joggade, sa Peter Untersteiner.
Norske amatörtränaren Fredrik Solberg var tagen efter segern och hyllades av mängder med norska travfans.
– Jag har inte ord. Det är stort att få uppleva det här. Det är många från min hemstad Fredrikstad som är här och hejar. Det här är stå stort så det är svårt att förklara. Han är Norges bästa häst. Han är helt otrolig, sa Fredrik Solberg.
Direkt efter loppet fick B.B.S.Sugarlight en inbjudan till Elitloppet.
– Vi var inbjudna till Elitloppet i fjol, men då tackade vi nej. I år spänner vi hela bågen, sa Peter Untersteiner.
Tvåa bakom överlägsne B.B.S.Sugarlight blev svenske Oasis Bi och trea franske Voltigeur de Myrt.

Norsk skräll direkt
Norrmännen var heta på Åby och redan i V75-1 skrällde Lars Anvar Kolle med 41-oddsaren Cadabra Tooma.
– Hästen har gått bra i silverdivisionen i Norge och jag tycker han var lite underskattad i dag, men att vi skulle vinna i Sverige är en överraskning även för mig, sa Lars Anvar Kolle.
Cadabra Tooma skuggade favoriten Remember My Name som fick göra grovjobbet utvändigt ledaren i jämnt 1.10-tempo och avgjorde säkert sista biten in mot mål.
Vinnartiden blev 1.10,7 över 1 640 meter autostart.
Efter en norsk skräll i V75-1 så blev det en dansk överraskning i V75-2. Jeppe Juel serverade sex-oddsaren Tonicetobetrue ett lopp i andra-tredje utvändigt och via en vass slutspeed så fångades ledande favoriten Whitehouse Express in kort före mål.
– Det är en häst som verkligen vill vinna, sa Jeppe Juel om femåringen som varit först i mål sju gånger på åtta starter de två senaste säsongerna.

Backfire från open stretch
V75-3 var ett högklassigt femåringslopp för ston och publikens fick se ett dramatiskt upplopp med hästar över hela banbredden där till slut Backfire fick nosen först via dubbla open stretch tillsammans med Johnny Takter.
Backfire var även snabbast från start, men efter 1.08,4 första 500 valde Johnny Takter att släppa till Talk The Talk som i sin tur släppte kommandot och ledningen till Radysin America.
– Det kostade så mycket i öppningen att sedan körde jag bara på chans. 70 meter från mål fick jag upp hoppet. Det är jättesvårt att hinna fram från tredje invändigt och dubbla open stretch. Det här är en fantastisk häst, sa Johnny Takter.
– Hon gör vårt jobb lätt. Hon är träningsvillig och tävlingssugen, sa tränaren Tomas Malmqvist.
Backfire vann på kilometertiden 1.12,3 över distansen 2 140 meter, autostart. Förstapriset var 250 000 kronor. Favoriten D’One fick ett fint lopp i andra utvändigt och blev femma.
I V75-4 körde Peter Ingves offensivt med Renda L.B. och fick överta ledningen från favoriten Gordonston efter 500 meter. Väl i spets hade Peter Ingves full kontroll och hemmahästen vann mycket enkelt.

Norskt även i kallblodsloppet
V75-omgången bjöd även på ett kallblodslopp och det blev ledning från start till mål för Björn Goop bakom norske gästen Pingo Ö.K. Nio-oddsaren tränas av Erik Killingmo som förstås var nöjd.
V75-omgången avslutades med ett långlopp där Erik Adielsson hittade rätt vägar från ett besvärligt utgångsläge med bakspår på tillägg med Narold Vox.
Omstättningen på V75 var drygt 130 miljoner kronor och 16 som lyckades pricka in sju rätt denna jackpotomgång belönades med 4 183 689 kronor. Sex rätt gav 14 745 kronor och fem rätt 878 kronor.

7,5 miljoner kronor till SOK
Silverdivisionen avgjordes utanför V75-spelet och det blev en överraskande segrare sedan Johan Untersteiner utnyttjat open stretch över upploppet bakom 15-oddsaren Falcon Håleryd. Betrodde Coldtown var tapper trea medan favoriten Lover Face galopperade.
Olympiatravsmontén gick till Frankrike efter en offensiv ritt av Alexandre Abrivard på Super G.
I samband med Olympiatravet delade ATG traditionsenligt ut pengar till Sveriges Olympiska Kommitté och till Sveriges Paralympiska Kommitté: 7,5 miljoner kronor respektive 1,2 miljoner kronor stod det på årets checkar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.