Notan: går back med tio miljoner

63

Sveriges nationalarena Solvalla går back med tio miljoner kronor.

Högre kostnader än budgeterat och investeringar är några av orsakerna till förlustresultatet.

– Under året har vi tagit kostnader som vi är övertygade kommer lyfta oss på lång sikt, säger Jörgen Forsberg, vd för Solvalla.

Det är under torsdagen som Solvalla i Stockholm, Sveriges nationalarena, presenterar sina siffror för 2017 i ett pressmeddelande.

Siffrorna visar att banan väntas göra ett minusresultat på tio miljoner kronor under året, efter avskrivningar, att jämföra med minus 3,9 miljoner kronor i fjol. Även rörelseresultatet går minus. Den förväntade siffran landar på minus 1,4 miljoner kronor, jämfört med en vinst i fjol på 2,7 miljoner.

Det är flera miljoner sämre än prognos – trots att Solvallas intäkter beräknas bli 0,5 miljoner kronor högre, mycket tack vare ökade publiksiffror.

Högre kostnader än budgeterat för tävlingar och investeringar i anläggningen är några av orsakerna bakom miljonförlusten.

”Engångskaraktär”

– Under året har vi tagit kostnader som vi är övertygade kommer lyfta oss på lång sikt. Flera av satsningarna bidrar till en bättre publikupplevelse på Solvalla, till exempel var Elitloppet en jättesuccé både publikmässigt och sportsligt, säger Jörgen Forsberg, vd för Solvalla.

Solvalla har även under året genomfört en omläggning av travbanan som stuckit iväg i kostnader, och årets största evenemang Elitloppet drog också det iväg i kostnader. Restaurangverksamheten har också tagits över av Solvalla, och drivs nu i egen regi.

– I stort sett är det här kostnader av engångskaraktär som på flera håll gör att vi står bättre rustade för framtiden. Vi tog över restaurangen i egen regi 2016 och räknar nu med att ha gjort ett grundarbete där som gör att vi kan vända resultatet för hela verksamheten till vinst redan 2018, säger Jörgen Forsberg.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– Vill bara ge upp och skjuta sig själv
Nästa artikelHan tippar emot sina egna hästar – på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.