”Nu blir det fjärde raka – och vi spikar”

43

Carlsson synar lopp för lopp inför V75 på Bjerke, onsdag 27 december

Foto: ALN

Got You B.R. spikas på Bjerkes V75-omgång.

TRAV27 december 2017 10:42

Hon är obesegrad i tre raka och har inte varit i närheten av förlust.

Vid den imponerande segern senast skrek den norske referenten att Got You B.R. är en kanon.

Nu blir det fjärde raka och vi spikar.

Winter Burst rullar vidare och V75 anländer på onsdag till Bjerke travbana
i Oslo. Där får vi stifta bekantskap med det treåriga norska löftet Got You B.R..

Hon började inte tävla förrän i november i år men har på kort tid blivit en snackhäst och speciellt senast imponerade hon stort vid en överlägsen seger.

Det lovande stoet såg smällfin ut när hon gled undan åkandes över upploppet från ledningen och kusken Eirik Höitomt fick en behaglig åktur.

Det såg ut att finnas gott om krafter kvar i mål och trots spår sju nu bakom bilen känns spiken given med senaste intrycket på näthinnan. Got You B.R. ser ut att vara klassen i det här gänget.

Barfota runt om nu

I V75-inledningen blir Mr Magnifique hårt betrodd trots spår elva. Han är härdad i svenska V75-lopp men orkade inte riktigt senast då han behövde loppet enligt Veijo som jag pratade med i veckan. Hästen hade vilat för en förkylning innan dess och ska vara mycket bättre nu. Dessutom blir det barfota runt om, berättade Veijo. Det är tillåtet att köra så i Norge även på vintern och det är ett klart plus på Mr Magnifique. Kan runda allt.

Jag blev dock imponerad av Perilat senast som tog en överlägsen seger och står bra till här med ett perfekt läge.

Favorit i skrivande stund är Goeie Gozer som har radat upp segrarna och de flesta från spets. Nu är det bakspår och Perilat (som inte har kunnat rå på Goeie Gozer på slutet när de har mötts) kanske kan få revansch nu.

Vunnit tre lopp på fem starter i år

I V75-2, kallblodsloppet, blir Villas Cato en av favoriterna och det här är en segervan häst som övertygade i två raka innan han gick bra efter galopp som femma senast. Har definitivt fart för att runda hela gänget från bakspår om han sköter sig.

Eikman har vunnit tre lopp på fem -starter i år och gjorde comeback senast efter ett jättelångt uppehåll. Var då trea och har ett perfekt läge nu med innerspår då han är snabb ut.

Kusken vill ta spets och sedan släppa täten och hoppas på lucka till slut.

Ett givet bud är även Tripsson Ö.K. som har visat toppform i de senaste starterna och efter att ha varit mycket duktig som tvåa näst senast rundade han till en lätt seger senast på Bjerke.

Kan speeda ner alla

Fyra hästar höjer sig över mängden i det andra kallblodsloppet för ston, V75-4.

Trots att Ulsrud Tea står med 60 meters tillägg har hon visat sådan fart och form att hon mycket väl kan runda alla.

Hon har varit stark och rejäl vid segrarna på slutet och tågat runt sina konkurrenter i spåren. Är gynnad av ett litet fält här och kan speeda ner alla.

På start kan Björnemyr Texa bli svår-fångad från ledningen och hon har form för att kanske kunna hålla undan 60 meter.

Brenne Blissi vann Derbystoet i år och ska räknas trots att hon nu möter äldre hästar och Lykkje Borka är även hon ett givet streck då det är en riktig vinnarhäst som radar upp bra prestationer och som var duktig tvåa bakom en bra häst senast efter en bra avslutning till knapp förlust.

Sprinterdistans borde gynna

Om Quite Pepper lyckas försvara innerspåret och hålla upp ledningen i V75-5 har han toppchans. Hästen vann senast över full distans, förvisso knappt, men han sträckte på sig efter en tuff öppning.

Nu är det sprinterdistans vilket torde vara gynnsamt.

Jag tror på spets och slut och spikar men för den som vill gardera är de främsta motbuden Avery (som gör comeback efter ett långt uppehåll men är en bra och startsnabb häst) och Hickothepooh som avslutade bra i skymundan senast bakom Quite Pepper.

Borde gått framåt med loppet

I V75-6 möttes fem av hästarna senast på Bjerke för snart två veckor sedan. Då vann Pingus Vang efter fin resa och spurtade till sig segern. Men bakom honom satt både Pebbe Simoni och Global Republic fast med krafter kvar och fick aldrig chansen som tvåa respektive trea.

Pebbe Simoni hade dessutom en galopp i inledningen och när det gäller Global Republic hade han inte startat på ett par månader och torde gå framåt med loppet i kroppen.

Denna trio är given på kupongen liksom Viking Va Bene som avslutade bra och inte alls var långt efter som fyra i mål. Han går också framåt med loppet och pass upp om det norske stjärnskottet Magnus Teien Gundersen serverar den kapable hästen en fin resa så kan det mycket väl bli seger.

Glöm heller inte segermaskinen Valley Ivan som har form. Även om läget är dåligt är han rejält kuskförstärkt av Vida Hop.

I V75-avslutningen känner vi igen Orlando Knick från våra V75-omgångar i Sverige där han har varit med och stångats med den äran och gjort bra lopp mot tuffa hästar. Har ett bra läge och möter lite enklare konkurrens.

Given liksom Rambo Rivner som storskrällde på V75 i somras och som senast var fyra i V75 bakom Rawindski. Då gick han med skor runt om men nu blir det barfota runt om vilket är intressant och hästen är snabb från start och läget är perfekt.

Den som letar skrällbud bör strecka Skyfall, Darco, Something Fishy och Fernando.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 11, 9, 2, 12 (1, 10)

V75-2: 10, 6, 1, 12, 9 (3, 8)

V75-3: 7 Got You B.R. (6, 2)

V75-4: 10, 5, 1, 8 (9, 4)

V75-5: 1 Quite Pepper (3, 10)

V75-6: 9, 3, 6, 7, 8 (2, 10)

V75-7: 3, 2, 9, 11, 8, 12 (10, 4

2 400 rader/1 200 kronor

V75 från Bjerke sänds i TV12 på onsdag klockan 19.00.

27 december 2017 10:42

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.