Nu slutar Hans-Owe Sundberg

292

Nu slutar Hans-Owe Sundberg

Han skrev travhistoria när han vann det första rikstotoloppet 1974 med Rodetto.
Nu slutar Hans-Owe Sundberg, 69, som kusk efter en lång karriär.
– Jag lyssnar på kroppens signaler och nånstans känns det bara helt rätt nu, säger han.

Hans-Owe Sundberg fick en tränarseger på V75 så sent som i lördags när Eldorado B. vann för Torbjörn Jansson. Sundberg kommer att fortsätta som travtränare men som kusk är det färdigtävlat. Senast han körde lopp var den 24 november i fjol och beslutet har vuxit fram under det senaste halvåret.
– Ja det har kommit mer och mer. Jag kände redan i vintras att jag troligtvis kommer sluta som kusk, men jag har inte velat ta något definitivt besked. Det var länge sedan jag körde och nu har jag bestämt mig, säger Hans-Owe Sundberg till Trav365.
Han fortsätter fortsätter:
– Det är ingen sjukdom eller så att jag inte klarar av det – utan mer ett beslut som växt fram. Jag lyssnar på kroppens signaler och nånstans känns det bara helt rätt nu. Det är väl lika bra att sluta innan man blir farlig i loppen, säger han skämtsamt.
– Som det känns nu är det ett definitivt besked. Jag har svårt att se att jag skulle köra fler lopp om jag utgår från hur det känns i dag. Man ska ju visserligen aldrig säga aldrig – men beslutet är väl genomtänkt och det viktigaste av allt är att det känns helt rätt.

”Är något jag är stolt över”
Solvalla-tränaren skrev travhistoria när han vann det första rikstotoloppet 1974 med Rodetto. Han har varit verksam inom travet sedan 60-talet och började jobba med hästar direkt efter skolan.
– Det är klart att det var något speciellt att bli den första att vinna på rikstoton. Det har jag blivit väldigt förknippad med genom åren och något jag är stolt över, säger Sundberg till Trav365.
Han har tagit 2275 segrar som kusk och vunnit stora lopp som Stochampionatet, Solvalla Grand Prix och Sweden Cup med flera. Hans-Owe Sundberg kommer att fortsätta som travtränare.
– Vår verksamhet består av ett tjugotal hästar och det är så vi vill ha det. Jag har fortfarande hungern kvar och den dag den försvinner – då lägger jag av helt, säger han.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDelta i en Spännande kväll med V86 på Vaggeryd!
Nästa artikelStefan Persson slutar som proffstränare

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.