Nu tycker Holgersson att det får vara nog

132

holgersson

Slutar efter 60 år som tränare. Karl-Gustav Holgersson kurerar sig efter en olycka i samband med träning av häst.Foto av MARIA HOLMÉN

Efter nästan 70 aktiva år varav 60 som travtränare är det över.
84-årige Karl-Gustav Holgersson är vid gott mod efter ett fall från sulkyn men tvingas nu sluta som tränare.

Räknar man den totala tiden har Karl-Gustav Holgersson (”Holger” eller ”K-G” i branschen) sysslat med hästar i närmare 70 år.
60 år hann det bli som travtränare, varav bland annat 25 år i Italien, för hästkarlen som så sent som i lördags hade hästen Star Advisor Joli med i V75.
Nu slutar Sveriges med marginal äldste tränare med proffslicens.
K-G Holgersson vårdas på rehabavdelningen vid sjukhuset i Borlänge efter en olycka i samband med träning i skogen tillsammans med en av sina hästar.
– Det här var en signal om att jag någon gång måste ge mig. Nu kan jag ta mig semester. Det var en dum grej som inte får hända. Vi var på väg tillbaka till stallet, då vi möter en tjej på en häst. Tjejen har en pannlampa och den skrämde min häst, som kastade sig av vägen, och jag gjorde världens volt och slog i backen, säger 84-årige Holgersson i en artikel i Dalatidningen.
Olyckan inträffade för lite drygt två veckor sedan och nu finner han det alltså för gott att sluta.

”Som att tala med ett uppslagsverk”
Karl-Gustav Holgersson återvände till Sverige för några år sedan och de senaste åren har han haft proffslicensen på Rommetravet.
Erik Ersson, marknadschef på banan, pratade med Holgersson på onsdagen.
– Han är ju frän alltså och hade som vanligt mycket att säga trots att han har ont. Det är som att tala med ett levande uppslagsverk. Det är väl fantastiskt att han som äldre kan komma hit och slå ungtupparna lite på fingrarna i många avseenden – det han åstadkommer och visar med fåtalet hästar är verkligen imponerande. Det är en stor och färgstark legendar som valde att avsluta sin karriär här på Rommetravet, säger Erik Ersson.

Kry till galan?
Lördagen 14 februari samlas Dalatravet – Romme och Rättvik – för sin travgala.
– Om Holgersson bättrar på sig är det förstås läge att hylla honom på travgalan, säger Ersson.
K-G Holgersson har skrivit böcker om trav och hästar och är en uppskattad föreläsare .
I ett uttalande för tidningen Travronden säger 84-åringen att han vunnit mellan 600 och 700 tränarsegrar i Sverige och närmare 3 000 i Italien.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.