Nuncio störd i Elitloppet

352

Nuncio störd i Elitloppet

Franske Timoko vann Elitloppet från ledningen.
Utan trängsel i starten och ihopkrokade sulkyhjul kan Nuncio ha varit hästen i ledningen i stället i finalen hävdar tränaren Stefan Melander.

Om inte om hade varit. Dagarna efter Elitloppet har det varit tid för eftertanke i travlägren. På reprisen från söndagens final syns det tydligt att Örjan Kihlström får problem med Nuncio i startögonblicket där ena hjulet på franske Bold Eagles sulky kommer framför Nuncios hjul.
Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melander säger inte att loppet avgjordes där men skriver i sin krönika i Expressen att Örjan Kihlström menade att segern åtminstone hade legat inom räckhåll utan den fadäsen.
”Örjan tror att han kunde ha vunnit om de inte touchade i vagnarna i startögonblicket. Han var tvungen att justera honom”, skriver Melander.
Nuncio vann sitt försök och slutade femma i finalen i årets upplaga av Elitloppet. Detta efter ett lopp utvändigt ledaren.

Oslo nästa?
Nuncio har ingen toppform men kurvan kan vara i stigande.
”Tycker att Nuncio gick fantastiskt bra utanpå ledaren i finalen. Ingen superform, som vi sagt. Men han kommer gå fram med loppet”, skriver Melander i Expressen.
Söndagen 11 juni körs Norges största lopp Oslo Grand Prix, ingående i V75. Elitloppsfyran Nuncio är aktuell för det loppet. Stefan Melander säger att ”det lutar” åt Oslo för Nuncio.
Travbanan Bjerke gick på onsdagen ut med att man gjort klart med sju hästar till storloppet 11 juni: Lionel, Aubrion du Gers, D.D.’s Hitman, Your Highness, Takethem, B.B.S. Sugarlight och Twister Bi.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet