Ny storseger för Horsy Dream – imponerade i Prix de Belgique

65

ny storseger för horsy dream – imponerede i prix de belgique

På julafton vann han Prix Tenor du Baune och blev klar för Prix d’Amerique.
Under söndagen tog Horsy Dream en ny storseger när han spurtade hem Prix de Belgique och imponerade på nytt.
I sulkyn satt den franske stjärnkusken Eric Raffin och Horsy Dream är nu en av förhandsfavoriterna till världens tuffaste travlopp om två veckor.

Calgary Games kom inte till start i Prix de Belgique på grund av en halsinfektion. Det var många av de 17 hästarna som kördes försiktigt och preparé i det här sista genrepet inför Prix d’Amerique. Men det var också sista chansen att kvala in till det stora slaget, för de som inte redan hade gjort det.
Horsy Dream fortsätter att imponera och tog nu sin fjärde raka seger. Han vann storloppet Prix Tenor du Baune på julafton och blev därmed klar för Prix d’Amerique.
I söndagens Prix de Belgique, som avgjordes på Vincennes-banan i Paris, travade hästen med skor på alla hovarna – men vann ändå. Han fick ett fint lopp i ryggar serverat av Eric Raffin och tackade för det genom att leverera en mäktig avslutning. Han kom farande in på upploppet med en stark spurt och kopplade tidigt greppet. Segertiden blev 1.13,3 över distansen 2850 meter. Tvåa i mål blev 100-oddsaren Hirondelle Sibey, men hon diskvalificerades. Därmed blev måltrean Decoloration tvåa och det tioåriga stoet är därmed klar för Prix d’Amerique tillsammans med Gabriele Gelormini. Tredjeplatsen togs av Hohneck och tränare till Horsy Dream är Pierre Beloche.
Favoriten till Prix d’Amérique, Hooker Berry, fick ett preparélopp av Jean-Michel Bazire och spurtade riktigt vasst över upploppet till fjärdeplatsen. Moni Viking fick ett snällt invändigt lopp och var trött till slut som åtta i mål.
Prix d’Amerique avgörs söndagen den 29 januari.

Föregående artikelIngen start för Calgary Games
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: 13 segrar och först till miljonen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.