NYBRINK: ”Takter kisar mot gubbarna”

33

Nej, Piraten ska inte ut i tredje världskriget.

Han hade nog vunnit det här med ögonbindel.

Och så fick jag klartecken av tv-kollega Anders Malmrot.

Jag tolkar honom så. Vi spikar hans arkivvinnare.

Japp, Kretsen kring Nuncio duckade (hönskackel) för On Track Piraten. Melander spelade ut broddkortet, trots att Bollnäs bjuder på fyra ­grader varmt och blå himmel när V75 gästar Örjan Kihlströms ­andra hemmabana i morgon.

Ja, jag retas lite. Givetvis matchas världsstjärnan begåvat; tränarens uppgift är att ge sina hästar bästa möjliga förutsättningar mot sämsta möjliga motstånd. Det är så man preparerar inför de stora loppen.

Varför ska Nuncio behöva gå på rött i dödens på On Track Piraten i årets andra start?

V75-1: Voltstart i silver­divisionen innebär att hästarna på sina håll är som nybörjare med startmetoden, eller i alla fall glömt bort hur man gör. Ajlexes Cubano borde ta ledningen, egentligen, men senast han skulle göra det på V75 satte han inte en fot rätt ur volten. Jeepster torskade jag massor på senast när hon åkte dit i sista stegen efter att ha överfallits i ledningen i ett V75-lopp. Tänk om hon kommer till spets nu? Två, tre stycken startgalopperar och då får Sugarmakesmecrazy en bra position. Han såg otäckt bra ut i comebacken.

Ingen Joe Labero

V75-2: Qatrin Gel ska vinna från spår i det tredje ledet, tror spelarna. Inte jag, inte igen. Allt kan inte stämma en gång till, Kihlström är ingen Joe Labero. Mitt fräcka lås är Sahara Sun och Guinea Boko. Sahara galopperade dubbelt senast men ska inte ha en utskällning för det, hennes knäkappa ramlade ner i starten och det blir som att springa med en oknuten sko. Före det har hon varit riktigt bra och hon är snabb ut. Guinea Boko är hård men inte pålitlig, näst senast slaktade hon Sambuca Knight från dödens. Nej, jag skojar inte.

V75-3: Det är ­inget kärnvapenkrig han ska ut i, On Track Piraten, mer som ­kaffe och kaka på ett pensionärs­möte.

Takter kisar mot ­gubbarna, viftar lite med pistolen, upp med händerna, men behöver aldrig använda den.

V75-4: Jag tar sex hästar i kallblodsloppet och tror mest på norske Myhreng Jerker. Han är ungefär som Ulisse Kronos, grov i stilen men med härlig kapacitet. Han vinner troligen men det är ändå riskabelt att spika en häst man aldrig sett på riktigt. Myllkärrs Sune är jag svag för, tycker han ser ut som en klassklättrare. Det kan gå, trots att det ser omöjligt ut.

Rykande spurt

V75-5: Obelix Skift är draget. Han fick öppna hårt på V75 senast och sedan fick han, som en liten bonus, gå i dödens på Rigel Face sista 900. Före det vann han via en rykande spurt.

V75-6: Digital Archive var oerhört bra i några starter i december och januari. Senast kom han aldrig till i en tuff V75-final och ­efter det har han vilat. Del­ägare Anders Malmrot dömde ­inte ut mig när jag sa att jag skulle spika. Vi tar det som en klar­tecken, Malmrot är ingen super optimist.

V75-7: Man at Work är förstås spikbar, det begriper jag. Men ­Duke of Mearas spurter har etsat sig fast och Dynamite Light ­kommer från stall Kolgjini. Det känns som om vi säger syn.

Helgens tips

1. 5 Jeepster (Bollnäs, V75-1)

Hjälte senast. Kan öppna. Får såklart en chans till.

2. 5 Sahara Sund (Bollnäs, V75-2)

Mycket bra på slutet. ­Öppnar fort. Måste streckas.

3. 6 Obelix Skift (Bollnäs, V75-5)

Lekstuga näst senast och tapper på V75 senast.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 11, 12, 6, 3, 5, 4, 8, 1 (res 2, 7)

V75-2: 5, 10 (res 15, 4)

V75-3: 1 On Track Piraten (res 2, 7)

V75-4: 15, 13, 1, 4, 8, 6 (res 6, 12)

V75-5: 6, 5, 8, 12 (res 9, 7)

V75-6: 4 Digital Archive (res 5, 3)

V75-7: 1, 9, 6, 7 (res 4, 11)

1 536 rader/768 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
NYBRINK: ”Takter
kisar mot gubbarna”

Föregående artikelSkräckstatistiken för megafavoriten
Nästa artikel”Tre hästar med form för att vinna”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.