Nytt avtal mellan de Nordiska Spelbolagen

16

avtal trav norden 2015

Hasse Skarplöth, vd ATG, är nöjd efter att ATG tecknat nytt samarbetsavtal med de nordiska spelbolagen Danske Spil, Fintoto och Norsk Rikstoto.Foto av THOMAS BLOMQVIST

ATG och de nordiska spelbolagen – Danske Spil, Fintoto och Norsk Rikstoto – har tecknat ett nytt samarbetsavtal. Avtalet gäller till 31 december 2016.
– Det nya avtalet kommer att ge åtskilligt fler miljoner kronor i intäkter till ATG och våra ägare svensk trav- och galoppsport, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Den tidigare affärsmodellen byggde på en procentuell provision baserad på bruttoomsättningen av spelet mellan länderna. I den nya affärsmodellen kommer överskottet, efter avdrag för lokal spelskatt, delas mellan båda parter.
– Det nya avtalet kommer att ge åtskilligt fler miljoner kronor i intäkter till ATG och våra ägare än det föregående avtalet. Hur den exakta fördelningen av överskottet mellan ATG och respektive land i affärsmodellen ser ut kommenterar jag inte, säger Hasse Skarplöth

Lång tradition av samarbete
Samarbetet inom sport och spel i Norden har en lång tradition och alla parter har varit angelägna om att hitta en fungerande lösning. ATG har haft två mål med förhandlingarna, att framtidssäkra vinstpoolerna och generera mer intäkter till sina ägare svensk trav- och galoppsport.
– Jag är glad att båda våra mål är uppfyllda med det nya avtalet. Ett fortsatt samarbete över gränserna när det gäller spel gynnar givetvis även travet och galoppen i hela Norden, något som också har varit viktigt i förhandlingarna, säger Hasse Skarplöth.
Harald Dörum, vd för Norsk Rikstoto:
– Jag är glad, i första hand för trav- och galoppsportens vägnar, att vi har ett nytt samarbetsavtal. Nu börjar det gemensamma arbetet med att optimera intäkterna med fokus på kostnadseffektivitet, spelansvar och självfallet skapa en spännande och engagerande paketering av vårt erbjudande till våra kunder.

Fler avtal under förhandling
Utöver de nordiska länderna är ATG i förhandlingar med ytterligare tio internationella partners gällande nya avtal. De nuvarande avtalen löper ut lördag 31 januari.
– När det gäller samarbetet utanför Norden har det i vissa fall funnits misstankar om att bolag har gett sina kunder rabatt på spel, vilket inte är tillåtet enlig ATGs vadhållningsbestämmelser. Här tittar vi på en affärsmodell som garanterar att rabatter inte kommer att kunna ges och att allt spel sker på lika villkor. Hur förhandlingarna går med dessa bolag ber jag att få återkomma till, säger Hasse Skarplöth.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.