Oasis Bi har inte bråttom till Elitloppet

42

Oasis Bi

Solvalla har fått nobben två gånger.
Tredje gången gillt nu med en inbjudan till Elitloppet för stjärnhästen Oasis Bi?
– Planen är att svara inom två veckor och det hoppas jag räcker för Solvalla, säger Stefan P Pettersson efter söndagens seger i Gran Premio della Lotteria.

På söndagen vann åttaårige Oasis Bi Italiens största lopp Lotterian med en segerpremie på 1,6 miljoner kronor.
Efter en sen firarmiddag startade svenskgänget resan hem med hästen vid åttatiden på måndagsmorgonen. Oasis Bi måste hem till Mjölby för att kunna ladda om efter storsegern.
– Vi stoppar några gånger på vägen och på onsdag är vi hemma på gården igen. Hästen har tagit loppet bra enligt vad vi kan bedöma. Han har både ätit och druckit och var lika fin som vanligt under morgonpromenaden, säger Mantorptränaren Stefan P Pettersson i hästbussen under måndagen.
Efter tredjeplatsen i Prix d´Amerique, andraplatsen i Grand Criterium de Vitesse och med söndagens storseger i Neapel på det finns det inte många hästar i världen som är mera eftertraktade än just Oasis Bi.
Solvalla har ställt frågan om Elitloppet de två senaste åren.
På söndagen överräckte Solvallas sportchef Markus Myron en ny rosa biljett till Stefan P Pettersson.

Besked lite senare
Kretsen kring den italienfödde valacken har varit lite tveksamma till försök- och finallopp samma dag. Det första testet skedde i söndags och allt verkar ha fungerat bra.
– Vi vill se hur han tagit det här först innan vi bestämmer oss. Det kan ta ett par veckor och även om det är lite knappt om tid till Elitloppet verkar det vara okej för Solvalla att vänta, säger Stefan P Pettersson.
Om du får skryta över hästen och insatsen i Lotterian.
– Ja, han är helt fantastisk så klart! Ruggigt startsnabb har han blivit också. Han har alltid varit rätt så snabb ut men för tillfället är han extremt explosiv de första stegen – och det utan att bli het. Han är helt reglerbar hela vägen. I Prix d´Amerique visade han att han har styrkan. Ja, han börjar bli en fullständigt komplett häst. Han är väldigt intelligent också.
Johnny Takter släppte ledningen med Oasis Bi till Voltigeur de Myrt varvet från mål och tog sig sedan förbi på insidan när ledaren bröt ut över upploppet!
– Johnny hade läst på lite och kollat lite lopp och sett att hästen bryter lite när man kör på honom till slut. Så han var inne lite på det där faktiskt. Johnny var även inne på det att det inte gick att köra i ledningen två gånger samma dag när det var första gången hästen gick dubbelheat – och det blev ju perfekt. Det var väldigt påläst och skickligt gjort och jag är nöjd med kusken också, säger Stefan P Pettersson och skrattar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.