Occhione Jet mot Nahar på V86 den 2 juli 2014

149

image-55

Stig H Johansson hoppas.
Sportchefen chansar i sitt tips.
Erik Adielsson och italienske Occhione Jet slår ur underläge mot elitloppsvinnaren Nahar i V86 på natursköna Lindesberg på onsdagen.

V86 är ute på turné i sommar och på onsdagen är det Lindesberg strax söder om Örebro som tar hand om spelet. Omgången har berikats med en jackpot och ATG lockar med att en ensam vinnare kan kamma hem nio miljoner kronor.
Stig H Johansson laddar med fem av sina hästar i V86. Erik Adielsson, förstekusken i stallet, kör fyra och sitter bland annat upp bakom italienske Occhione Jet i huvudlöpningen Bergslagsloppet, V86-7.
Stig H Johansson håller hästen högt och Elitloppet var ett tänkbart lopp under fjolåret innan skador satte stopp för den italienfödde hästen.
En skada i ett bakben ställde återigen till det för Occhione Jet i fjol somras och när vi kommit in i juli 2014 har sexåringen två starter bakom sig efter ett nio månader långt tävlingsuppehåll.
– Även om det inte är optimalt som han presterat i de här starterna har han i alla fall fått två lopp i sig nu och ska väl vara lite på ”g” tycker jag. Normalt sett är han en av flera som gör upp om segern, säger Stig H Johansson.

”Ömfotad senast”
Occhione Jet senaste start var den i miljonloppet Norrbottens Stora Pris i mitten av juni. Nahar segrade efter en duell med Raja Mirchi. En bit bakom galopperade Occhione Jet och diskvalificerades.
– Senast blev hästen ömfotad och det var anledningen till att han galopperade till slut. Nu blir det skor på. Han gjorde ett bra lopp i Boden. Jag tycker att det handlar om en elithäst när han är fräsch och har träning i kroppen, säger Stig H Johansson.

Storgrönska på publikplats
Robert Bergh drog ett niondespår med Nahar i Bergslagsloppet och loppet håller mycket hög klass i år. Mr Picolit, Uncle Peter och Bagley är andra riktigt fina hästar.
Claes Broberg är sportchef på Örebrotravet och under sommaren även på Lindesberg som tävlar tio gånger perioden maj till augusti.
– Det är ju banan med Sveriges förmodligen grönaste publikplats med gräs över i stort sett överallt där folk sitter i sluttningarna och tittar på tävlingarna. Naturligtvis är vi mycket väderberoende. Onsdag utlovas sol och arton grader, men huvudsaken är att det blir uppehåll.
Sportchefen tippar faktiskt Occhione Jet före elitloppsvinnaren Nahar i sitt tips i banprogrammet.
– Jag tror i alla fall att det står mellan de två i loppet som måste vara den bästa årgången av Bergslagsloppet någonsin. Men med lite klaff kan så många som fem-sex hästar komma på fråga. Jag tippar Occhione Jet etta mycket på grund av läget, det kan bli spets. Jag vet också att Stig H Johansson håller hästen mycket högt. Nahar behöver ingen närmare presentation och jag tror också att Robert Bergh är rätt nöjd med spåret ändå med tanke på att hästen haft problem bakom bilen tidigare, säger Claes Broberg.

Lyfter fram Ramboldo
Stig H Johansson uttalar sig om sina övriga hästar på V86.
Bästa chansen ser ut att vara en annan italienare i ditt stall, 8 Ramboldo Jet (V86-4) som tog en enkel spetsseger senast på Solvalla?
– Ja, åtminstone på förhand ser det så ut att Ramboldo Jet är min bästa chans på onsdag. Han går med skor och i övrigt samma utrustning som han gick med senast.
I treåringsloppet på V86, avdelning två, debuterar 4 Great Society för ditt stall. En amerikansk häst som startat elva gånger i sitt hemland och bland annat varit med i finalen av världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial.
– Han har inte varit här i Sverige så länge men jag har sett lite lopp på internet som han gjort där borta och tycker att han gjort det bra utan att kunna konkurrera fullt ut i de stora sammanhangen. Förhoppningsvis är det lite skillnad på konkurrensen den här gången. Jag tror att det här är en bra häst. Normalt sett tycker jag att han ska räknas som en god chans.
Stallet har två hästar med i V86-5, 1 Oops Trot och 3 Caddie Heart. Chansen med dem?
– Jag tycker att det är två klart hyggliga hästar i bra form. De har vettiga lägen också och ska kunna vara med där framme någonstans de också, slutar Stig H Johansson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSkifte i allsvenska kusktoppen
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 Halmstad 3 juli 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.