Ofrivillig vila för stjärnsto

17

image-27

Neona Princess vinner Derbystoet tillsammans med Peter Untersteiner. Nu är hästen skadad och blir borta ett bra tag från tävlingsbanan.Foto av LARS JAKOBSSON

Fjolåret inbringade segrar i Stochampionatet och Derbystoet.
Men efter skada tvingas fjolårets kulldrottningen bland dem fyraåriga stona Neona Princess nu till en ofrivillig vila.
– Hon har fått en varning på ett gaffelband, men lyckligtvis hittade vi skadan i ett tidigt skede, säger Peter Untersteiner.

Uppträningen hade börjat och siktet var inställt mot ett lopp på Färjestad under påskhelgen, men detta fick givetvis skrinläggas.
– Hon hade tränat på fint men blev svullen i ena bakbenet, vilket inte ville lägga sig. Vi kollade upp henne med ett ultraljud och hittade då en liten bristning, vilket gjorde det riskabelt att fortsätta.
Närmast gäller nu vattenträning under två månader då skadan läker bäst under lätt belastning.
– Visst är det märkligt att hon kan ta sig igenom en så pass tuff säsong utan en skråma. Hon hade inte en anmärkning av veterinären när vi gjorde bokslut förra året och sen skadar hon sig förmodligen på ett oturligt sätt genom att komma fel i hagen, fortsätter Untersteiner.
Vad säger prognosen om att komma tillbaka till högsta nivå?
– Det tråkiga är att det är stor risk för återfall, men det positiva för Neona Princess är ju att vi upptäckte skadan i god tid. Vi kan bara hoppas att det läker ihop och sen kommer vi igen, avslutar Peter Untersteiner.

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.