Ökar chansen för Tingsrydtravet?

231

tingsrydtravet

Staten och trav- och galoppsporten har inte kommit överens om nya villkor. Därför förlängs nu det gamla avtalet. En möjlighet till bättre villkor för Tingsrydtravet, hoppas Sven-Olof Karlborg (FP).

– Staten har förhandlat fram avtalet med ATG, men det enda de hittills kollat på är hur många procent de ska ta av vins­ten, om jag ska hårdra det, säger Sven-Olof Karlborg.
Det gamla avtalet mellan staten och trav- och galoppsporten är förlängt med fyra månader från 1 juli. Man vill få mer tid till att se över vad som kan göras åt sportens dåliga ekonomi, skriver Svensk travsport i ett pressmeddelande.
Sven-Olof Karlborg har tillsammans med bland andra länsordföranden i Kalmar och Kronoberg, startat Folkpartiets landsbygdsgrupp. De har tagit fram ett förslag där de vill se en större bredd i de statliga förhandlingarna. Exempelvis skulle Landsbygdsdepartementet, Näringsdepartementet och företrädare för sporten kunna bjudas in.
– Så länge prispengarna finns i Stockholm så kommer hästarna att finnas i Stockholm. Men de lopp man har flyttat ut till landsbygden under sommarmånaderna är välbesökta, säger Sven-Olof Karlborg.
Han vill se en jämnare fördelning av loppens prispengar och av ATG:s överskott, där det mesta nu går till landets stora travbanor.
– Att satsa på Tingsrydtravet och de andra mindre banorna skulle inte bara stärka travet utan hela landsbygden, säger han.
”Vi kan inte stillatigande sitta och bara se hur ATG:s konkurrenskraft och vår intjäning urholkas och bryts ned av oreglerade aktörer”, säger Svensk travsports ordförande Hans Ljungkvist, i deras pressmeddelande.
– Självklart måste även de utländska spelbolagen betala för den service som Svensk travsport har. De borde beskattas lika. Men det är inte hela lösningen, säger Sven-Olof Karlborg.
Han menar istället att det är minskat intresse för travsporten som är den största anledningen till den dåliga ekonomin. Om man ökar intresset för sporten kommer även spelandet att öka.
– Nu är vi på gång. Vi har fyra månader på oss att skapa förändring, säger Sven-Olof Karlborg.

Källa: www.smp.se

Föregående artikelInför V86: 140 meters tillägg för Hallsta Lotus!
Nästa artikelEn skäck!?