”Oliver Kronos har utvecklats enormt”

35

oliver kronos tredje raka

Trots tufft motstånd hade inte Oliver Kronos några som helst bekymmer med att ta tredje raka segern.Foto av MALIN ALBINSSON

Oliver Kronos gav inte Lover Face skuggan av en chans när han på söndagen tog sin tredje raka seger på Åby.
– Han har utvecklats enormt, sa segerkusken Björn Goop.

Ulf Stenströmer-tränade Oliver Kronos hade inte startat sedan V75-segern på Solvalla i början av februari men någon ringrost gick inte att skymta när han nu var tillbaka på banan. I ett lopp över mastiga tre varv startade han med 40 meters tillägg bredvid Veijo Heiskanens hårding Lover Face. Den senare spelades till V64-omgångens största favorit men Björn Goop bakom Oliver Kronos var först att ta ett initiativ och med 2 000 meter till mål satt ekipaget i ledningen. Veijo Heiskanen och Lover Face försökte utmana under slutrundan men Oliver Kronos stegade undan till överlägsen triumf.
– Helt fantastiskt, vilken häst! Jag har varit med om mycket inom travet, både upp och ner, men det här är tungt, på ett positivt sätt. Jag är rörd, sa Jan ”Timo” Timonen som deläger Oliver Kronos tillsammans med svenska handbollslandslagets målvakt Johan Sjöstrand och Ivar Bjordal.
Lover Face tröttnade rejält den sista biten och föll tillbaka till fjärdeplatsen.
– Jag är lite besviken. Han blev för trött till slut. Men Oliver Kronos är en jättefin häst och när han kom till ledningen förstod jag att loppet var över får min del, sa Veijo Heiskanen.

Fina pengar för sex rätt
Ulf Stenströmer och Björn Goop kunde även glädjas åt Network Broline, som var ensam bland favoriterna att infria förväntningarna inom V64-spelet. Jens Laursen överraskade med Ken Ecce-tränade Super Pigen och Tomas Malmqvists Frida Montana fick också V64-utdelningen att sticka höjden när hon skrällde tillsammans med Christoffer Eriksson. Övriga avdelningar vanns av Ulrica Sundén-Berger-tränade Chou Chou Boshoeve (Johnny Takter) och Olof Thorsons Leader Tom. 54 system prickade in samtliga vinnare och utdelningen för sex rätt landade på 86 081 kronor. Fem rätt delade ut 1 277 kronor och fyra rätt 105 kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.