Olivia Lavec fixade Jackpot!

248

olivia_lavec_jackpot

Det bjöds utmärkt travsport och vassa tider på Åby på torsdagskvällen.
Snabbast av alla var Olivia Lavec som avstannandes sprang hem Henning Kraffts Minne på 1.10,9/1 640 meter autostart.
– Det var dags att köra och absolut inte släppa till någon, förklarade Flemming Jensen.

Högkapabla Olivia Lavec tycks äntligen ha hittat tillbaka till vad hon lovade i yngre år.
Barfotadansande i 1.10-fart första varvet drog sjuåringen ifrån sina konkurrenter i torsdagens fina stolopp på Åby. Vid början av upploppet såg segern ut att bli överlägsen, men Flemming Jensen hade inga rekordplaner utan lät sin häst närmast jogga över mål, vilken gjorde att störtdykande Linda de Casei närmade sig hastigt sista biten.
– Jag hade valt att inte ha några tussar i dag och märkte på henne direkt när bilen släppte att det var dags att köra och absolut inte släppa till någon. När man har haft bekymmer med henne och märker att allt fungerar så bra som i dag, då känns det riktigt bra, sade Jensen efter segern värd 100 000 kronor.
Rekord blev det däremot för Jerry Riordan-tränade Red Rose America och Kenneth Haugstad. Från ledningen dundrade hon runt på 1.14,3/2 140 meter, en putsning av Nice Kronos svenska rekord för utlandsfödda treåriga ston med en halv sekund.
Det här var två delar av en favoritbetonad V64-rad där utdelningen stannade på 1 196 kronor. På fyrorna blev det jackpot vilket innebär att drygt 1,1 miljon kronor rullar vidare till fredagens tävlingar i Eskilstuna.

Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.