Olle Alsén: ”Jag kör jättegärna i ledningen”

48

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

Olle Alsén

TRAV20 januari 2018 00:50

Jackpott på V75 – med 43 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Då kan det skrälla redan i V75-inledningen.

– Jag kör jättegärna i ledningen, säger Olle Alsén, tränare till M.T.Insder.

Under lördagen avgörs travets elitserie V75 på Romme.

Det är jackpott på spelformen och en ensam vinnare med sju rätt beräknas kunna kamma hem 43 miljoner kronor.

För att det ska bli miljonutdelning på V75 så krävs det skrällar, och ska det bli en ensam vinnare på V75 så krävs det mer än så.

Skräll kan det bli redan i den första V75-avdelningen.
”Jag har lärt mig…”

Gävletränaren Olle Alsén är i varje fall uppåt på 4 M.T.Insider (V75–1), spelad till under tio spelprocent.

– Han känns fräschare och finare än på länge, säger Olle Alsén.

M.T.Insider har gjort sig känd som en väldigt startsnabb häst, dock ojämn. Vissa gånger följer han startbilen, vissa gånger inte alls.

– Jag kör jättegärna i ledningen om jag får välja, men jag har lärt mig att han är ojämn och att han väljer taktiken själv. När han är som bäst så sitter jag tillbakalutad i sulkyn och då bara drar han iväg, och då kommer de inte i närheten av honom från start. Men vissa gånger händer ingenting alls från start, berättar Olle Alsén och fortsätter:
– Om jag får välja så kör jag i spets, men jag överlåter taktiken till hästen, om man kan säga så.

Är det något man kan märka på hästen i förväg, om han kommer öppna snabbt eller inte, väl i loppet?

– Nej, det skulle väl vara om han är lite med taggad, och det märker man framför allt i provstarten kort före loppet.

”Mött och slagit dem förut”

Varför är han så ojämnt startsnabb?

– Det är lite lustigt faktiskt, men han har väl blivit lite bortskämd av mig också, då han har fått göra lite som han velat genom livet.

Vad tror du om uppgiften?

– Det här är ett lopp som han kan vinna, men han måste givetvis vara på topp. Men, han har mött och slagit alla hästar som är med i det här loppet tidigare, förutom Island Life som är ny i klassen. Nakoda Goj har vi inte mött i dennes nya regi, men den slog han varje gång han mötte den förut.

Är du uppåt på din häst?

– Jag tycker faktiskt att han varit bra hela vintern, senast var jag lite besviken på honom direkt efter loppet, men sedan insåg man att ingen häst vann från ledningen den dagen, så insatsen var nog inte så dålig trots allt. Näst senast spurtade han kanske bäst av alla i Silverdivisionsfinalen som femma och alla som var med där, hade nog varit favorit i det här loppet. Jag är väl medveten om att han måste vara på topp för att räcka hela vägen, men det är ett lopp han kan vinna och jag är väldigt nöjd med honom för dagen, han är fräschare och finare än på länge.

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

4 M.T.Insider (V75–1)

20 januari 2018 00:50

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.