”Om vi ska vinna PdA någon gång är det nu”

24

Lionel och Göran Antonsen jagar seger i Müllers Memorial på lördag: ”Träningsrapporterna är jättefina”

Foto: Kanal75

Lionel tillsammans med ägaren och kusken Göran Antonsen.

TRAV23 oktober 2017 16:16

Norske hästen Lionel, tränad av Daniel Redén, blev trea i Prix d’Amérique i fjol.

På lördag ska han få en genomkörare i Müllers Memorial på V75 – sen satsar han mot Paris.

– Utan att vara för stor i käften, men det känns som att om vi ska ha någon chans att vinna Prix d’Amérique, så är det nu, säger ägaren Göran Antonsen som också kör hästen på lördag.

Med sina dryga 13 miljoner insprungna är stjärnhästen Lionel en mycket betydelsefull individ i ägaren Görans Antonsens liv.

Både ekonomiskt och känslomässigt.

– Det är klart att han är största grunden till att min träningsverksamhet går bra, att det är fullt i stallet och att det fortfarande är på uppgång. För min karriär betyder han allt, säger han.

”En kompis som jag saknar mycket och ofta”

Under förra vinterns vintermeeting lämnade Antonsen över sitt tränaransvar till svenske Daniel Redén. Det slutade med en tredjeplats i världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique, bland andra bra prestationer.

Därefter har hästen varit hos Redén. 

– Det är en kompis så jag saknar honom mycket och ofta. Men det förenklar att jag har ett så fint samarbete med Daniel. Jag får rapporter dagligen via Snapchat, sms och samtal.

I senaste starten vann Lionel NM i Norge i överlägsen stil och ägare Antonsen kunde göra segergest ”hela” upploppet ner.

– Han var spänstigare och piggare då än i de två starterna innan, Oslo Grand Prix och på Jarlsberg. Nu ska han kännas ännu bättre inför lördagens start på Jägersro, det tycker jag låter jäkligt positivt.

Ja, det är såna tongångar från Redén alltså?

– Ja, rapporterna är jättefina! Daniel säger att han tränar fantastiskt och att han tar åt sig träningen i den tunga banan.

”Försiktig start”

Lionel startar från spår 8, det sämsta startspåret, i Müllers Memorial som har 400 000 kronor i förstapris. 

– Tanken är att han ska få sig en genomkörare. Det blir en försiktig start så får vi hoppas att de andra kört fort så får vi köra de sista 500 metrarna. Men det är klart, jag kör som han känns. Är det inget tempo, då får vi väl köra fram. Men utgångspunkten är att han ska få ett fint lopp. Men oavsett det, och startspåret, så ska han vara segeraktuell. Från ett sånt spår måste man bara vara försiktig optimist, det hade varit annat från typ spår 2.

Framöver siktar Lionel återigen mot Paris. Och ägare Antonsen har målbilden klar för sig.

– Det är jäkligt stort att bli trea i Prix d’Amérique, som han blev i år, men utan att vara för stor i käften, men det känns som att om vi ska ha någon chans att vinna Prix d’Amérique, så är det nu i vinter, säger han.

– Han har inte haft marginalerna med sig hittills, jag hoppas han har det i vinter och som sagt, är det någon gång på denna jorden som vi ska klara att vinna det loppet, så är det nu.

23 oktober 2017 16:16

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelListan klar: De gör upp om miljonerna
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 28 oktober 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.