Önas Prince klar för Hugo Åbergs Memorial

36

önas prince klar för hugo åbergs memorial

Önas Prince är första hästen att bjudas in till Hugo Åbergs Memorial.
– Det är kul att få ge den första inbjudan till Jägersros bästa häst, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Storloppen avlöser varandra och i slutet av juli avgörs Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Önas Prince är första hästen att få en inbjudan till miljonloppet.
– Vi ser verkligen fram mot det här och tackar givetvis ja. Vi ska verkligen gå ”all–in” för att det ska bli hemmaseger. Det är ju en sådan fantastisk kväll med den speciella atmosfären som skapas runt Åbergs, säger tränaren Per Nordström.
Önas Prince kommer närmast från en fjärdeplats i Elitloppets final, vann innan dess Copenhagen Cup och den senaste tiden har målet varit att få Önas Prince i så bra form som möjligt till den 25:e juli.
– Han känns jättefin i jobben här hemma. Tanken är att vi sedan ska starta i Halmstad i början av juli. Då har vi sedan 17 dagar till Åbergs. Visst hade jag kunnat trimma här hemma, men jag vet att jag bjuds på en fantastisk bana i Halmstad och det är så nära så det passar perfekt, berättar Nordström.
Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 15 juli och St Michel i Mikkeli den 16 juli att få en inbjudan.
Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 25 juli.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.