Onsdag igen

27

dd-tips dd-blogg

En vecka sedan mitt senaste inlägg och jag har faktiskt inte haft så mycket skoj att delge. Men nu har vi snart passerat halva denna veckan och på lördag smäller det i Halmstad då det är dags för V75! Dessvärre tror jag inte att jag kommer vara på plats men tävlingarna ska nog klara sig ändå 😉 Jag tycker det blev rätt bra klass på loppen och det krävdes ganska höga poäng för att komma med i loppen. Återkommer senare med tips inför lördagen.
Något som dock irriterar mig är att det är en Extra V75 på söndag och när jag såg detta för några veckor sedan så funderade jag på varför. Kollade propositionerna för att se om det var något speciellt lopp eller möjligtvis något nyinstiftat lopp men så var inte fallet. Mailade därför ST och fick ganska snart ett svar från Mattias Stenby på sportavdelningen. Han skrev att ST, på uppdrag av ATG, lagt in Extra V75 på några lämpliga ”lönesöndagar”, d v s. söndag efter att lönen ramlat in på kontot. Det föll tydligen väl ut då man testade Extra V75 på söndagen 2014 i samband Prix d’Amerique. Man såg helt enkelt att omsättningen var bättre jämfört med en vanlig V64 som det normalt är på söndagar. Därför testar man detta nu på söndag och det kommer vara en Extra V75:a i slutet av året (29:e November) på Örebro av samma anledning. Faller detta väl ut så kan vi säkert räkna med ytterligare en Extra V75 under 2016 (det är vad JAG tror) och det gör mig förbannad. Personligen kommer jag inte att spela på söndag för jag tycker man ”leker” med varumärket V75 som är en av de viktigaste sakerna vi har inom travet. Att skapa en extra omgång med V75 ska enligt min åsikt göras med anledningen av ett speciellt lopp med hög prissumma. T.ex. tisdagen då man kör Hugo Åbergs och onsdagen då man kör Jubileumspokalen är bra dagar att köra Extra V75, det finns en anledning och klassen på övriga lopp är som regel hög. När man kör V75 utöver lördagar så ska det hålla hög klass och man ska inte kasta in sju lopp där deltagandet är av varierande kvalité. Visst blir det så på flera lördagar, främst under vinterhalvåret, men det är ju en LÖRDAG och då kör man V75, punkt slut!

Ikväll är det Bergsåker/Solvalla som delar på V86 och jag tycker dubbeln ser lite halvtråkig ut. Jag testar att lösa den på två rader och hoppas att min skräll i DD-1 kan få loppet. Jag tror mest på 3 Liberty Face men 9 Royal Apanage är inte så tokig när han själv vill. Han är dock rätt ojämn men det gör ju även att han blir väldigt lite betrodd.
DD-2 tycker jag ser ut som en duell mellan 1 Tenzing och 3 Only In It’s Class och den som kommer först till spets känns väl som vinnaren. Jag tycker inte att Only In It’s Class är någon riktig blixt och därmed tar jag ställning för Tenzing som jag tror kan hålla upp innerspåret. Då bör han bli svårslagen.

DD-1: 3,9
DD-2: 1 Tenzing
Min raka DD: 3-1
Min roliga DD: 9-1

2 Fredrik Laday i V86-1 tycker inte jag känns som en vettig spik. Blir inte alls förvånad om 6 Kung Töll skulle slå honom från dödens.
Läste att Åke Lindblom är sugen på att testa mot spets med 1 Volimed i V86-4, spännande över kort distans! Tyckte han gick rätt OK senast på V75.
Glöm inte 5 Pleaselivemealone i V86-6. Låter lite uppåt från tränaren och hon är inte så tokig när formen sitter där.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.