Onsdagens V86-omgång lockar med 13 miljoner kronor

127

V86 Jackpot

Vilket race det blev, hyllningsloppet till 1980-talshjälten Dartster F. på Solvalla.
Onsdagens V86-omgång lockar med 13 miljoner kronor till en vinnare med åtta rätt och avslutas med en uppgörelse över medeldistans med några av landets elithästar på plats.
– Jag är väldigt svag för Muscle Hustle som jag gärna ser i Elitloppet, säger tipsexperten Mattias Spante.

Solvalla och Bergsåker bjuder på en fin omgång på onsdagen med en avslutning som piggar upp.
I tider då mycket av fokus hamnar på Olympiatravet smyger några tränare undan till loppet på Solvalla med några riktigt gångbara hästar i den högsta klassen.
Dartster F:s lopp har endast åtta ekipage bakom bilen men kvaliteten är hög.
Solvallas tipsexpert Mattias Spante tror att det åtminstone kommer att krävas fyra streck på V86-kupongen.
– Det är ett litet men riktigt spännande gäng. Även om det finns lite frågetecken för formen på ett par av hästarna så är de inte helt borta ur segerdiskussionen. Som jag ser det räcker det dock långt med en kvartett hästar, säger Spante.
Solvallatränaren Olle Hedins häst Dartster F. springer över startlistan på bilden. En stjärna från 1980-talet som blev tvåa i Elitloppet en gång och korades till Årets Häst i Sverige 1981 och 1982.
Nuncio, Iceland och Copiad är elitloppsvinnare som segrat i minnesloppet på Solvalla med 100 000 kronor till vinnaren.

”All respekt för Volstead”
Vad kan Stefan ”Tarzan” Melander hitta på från innerspåret med 1 Volstead,elitloppsdeltagare i fjol som varit borta från tävlingsbanorna sedan oktober.
– Vi får se hur Melander tänker med balans och utrustning när han ska ut för första gången i år. Hästar som årsdebuterat för stallet tidigare i år har gått väldigt bra i alla fall, så jag har all respekt för Volstead, säger Mattias Spante.
Solvallas tipsexpert lägger förstarösten på Robert Berghs 7 Muscle Hustle. Allt med reservation för att intervjun görs redan på måndagen.
– Jag är väldigt svag för Muscle Hustle och vet ju att stallet var väldigt nöjda med honom i årsdebuten. Jag hoppades att han skulle dyka upp i fjol i Elitloppet. Hästen var med i diskussionerna då och med tanke på årsdebuten är det den av hästarna jag är mest spänd på att se.

Kanske favoriten?
Volstead på läget, Muscle Hustle med ett lopp i kroppen. Men favorit i loppet ser en tredje ut att bli.
– 2 Sorbet har varit väldigt bra och tagit tre segrar i år och det ser ut som att Daniel Redéns häst kommer att bli förhandsfavoriten när spelet kommit igång på allvar, säger tipsexperten.
4 Charrua Forlan vann sin årsdebut i fjol och vann just Dartster F.s lopp förra året i årets andra lopp och delade då segern med Lionel efter en toppenprestation.
– Jag tycker inte att man ska glömma Charrua Forlan. Okej att Volstead är snabb nog för att svara upp innerspåret, men det finns ett par andra startsnabba också och Charrua är en av dem. Hans-Owe Sundberg sätter upp Emilia Leo och det blir kul att se,
Något tidigt tips i något av de övriga V86-loppen i jackpotomgången?
 9 Isco Boko (V86-4) har ju varit väldigt fin på slutet och Mattias Djuse visade ju i lördags på Solvalla att stallformen är fortsatt god. En fin häst som jag är inne på är ett av spikförslagen på förhand, slutar Mattias Spante.

Startlista
Dartster F:s lopp
2140 meter auto

1. Volstead – Stefan Melander
2. Sorbet – Örjan Kihlström
3. Qahar Q.C. – Ulf Ohlsson
4. Charrua Forlan – Emilia Leo
5. Sliding Home – Kevin Oscarsson
6. Queer Fish – Ulf Eriksson
7. Muscle Hustle – Robert Bergh
8. Whitehouse Express – Daniel Olsson
Förstapris: 100 000 kronor

Föregående artikelFem tippar V75 till Jägersro Lördag 6 april 2019
Nästa artikelPropulsion är redo för comeback

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.