Oscar Alsenfelt: ”Är bästa spiken i kväll”

75

På lördag är det seriepremiär för SHL.

Malmö Redhawks stjärnmålvakt Oscar Alsenfelt, 30, värmer upp med sin hobby.

I kväll är det V86-tävlingar på hemmabanan Jägersro.

– Augustus F. tycker jag är bästa spiken, säger han till Trav365.

En lång försäsong går mot sitt slut. På lördag är det dags.

Seriepremiär i SHL och Malmö Redhawks ställs mot Rögle BK i Malmö Arena och förväntningarna inför årets säsong är höga – både utifrån, och inifrån.

En av lagets största stjärnor är målvakten Oscar Alsenfelt.

Ett av 30-åringens största intressen utanför hockeyrinken är trav och under onsdagskvällen värmer han upp inför lördagens ”fajt” med V86, som avgörs på Alsenfelts hemmabana Jägersro.

”Den kommer jag gå på”

– Det ösregnar här i Malmö just nu, det är inte så kul. Jag tror det kan bli utdelning i kväll, speciellt med tanke på de yttre förutsättningarna, men redan innan det började regna så hade jag den känslan, säger Oscar Alsenfelt till Trav365 under onsdagseftermiddagen och fortsätter:

– Det är svårt att ringa in ett system och min känsla säger att det blir svårt med åtta rätt i kväll. Nu blir det väl skitlätt bara för att jag säger så, men jag tror på hög utdelning och vill man ha pengar ska man nog spela i kväll.

Hur löser du omgången?

– Störst vinstchans i hela omgången tror jag att 1 Augustus F. (V86-5) har, den blir favorit men det gör nog inte så mycket på den. Jag tror han har bäst möjligheter till seger av alla i kväll, och den kommer jag gå på.

”Blev lite chockad”

Vad har du för drag i omgången?

– Jag är inne på 5 Unter Uns (V86-7), till och med så pass mycket att jag är inne på att spika henne. Jag förstår att jättefavoriten Swish Lane kanske har större möjligheter, men till den spelprocenten är hon helt ointressant. Jag ser många fördelar med Unter Uns och gillar spelvärdet i den, jag har också fått in bra rapporter på henne, säger Oscar Alsenfelt och fortsätter:

– Sedan kommer jag nog gå lite hårdare på 9 Denco´s Moon Kilab (V86-8) också, det är jättebra rapporter från tränaren och den har jag jagat lite på slutet och vill ha betalt på henne, jag har förlorat en del pengar på henne på slutet.

Om vi går över till hockeyn, vad har du för känsla inför lördagens seriepremiär i SHL?

– Den är bra, jag tycker vi har sett bra ut och det känns bra, det ska bli kul att se hur bra vi är.

Många av mina kollegor på Sportbladet tippade er högt i SHL tabellen tidigare i veckan, tycker du det är rätt?

– Ja, det tycker jag nog kanske att det är, även om jag blev förvånad när jag såg det. Oftast brukar man tippa lagen högt för att man slutat högt innan, så lite chockad blev jag. Men, jag tror som dom, jag tror på mitt lag.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.