Otur med spåret igen på V75 för Wallins

173

image-10

Han driver stallet ihop med grabben och kliver åt sidan när det är dags för V75.
Sundbyholmstravets Kjell Wallin ser ut att ha den bästa chansen på förhand av hemmatränarna under lördagens jackpotomgång.
– Det är snudd på toppform på hästen och det ska vara chans trots ett bedrövligt spår.

Kjell Wallin kvitterade ut sin proffslicens 1979 och fick ganska snart sonen Tony springande runt benen i stallet. Far och son jobbar i team på Bjällersta Gård någon mil från banan och även om senior fortsätter att köra lopp rätt frekvent är det sedan många år klart vem som är stallets förstekusk.
På lördag, då hemmabanan kör V75 med 44 miljoner kronor i sjurättspotten, är det återigen junior som får bege sig ut i hetluften.
37-årige Tony Wallin kan ta karriärens 650:e seger med 10 Carpenter On Tor i V75-6.
Pappa Kjell är nöjd med hur hästen känns i träningen men bekymrar sig över läget.
– Det är viktigt med bra spår på V75 och det sägs att tur och otur ska jämna ut sig. Nu fick vi ett tionde vilket betyder att han haft de sämsta spåren tio till tolv i fem av de sex senaste starterna. Kan man tycka att det är annat än bedrövligt?

Bra som treåring
Den sjuårige valacken har hunnit med sju starter sedan den kom till stall Wallin i Eskilstuna i början av sommaren. Tony körde Carpenter On Tor i flera starter i den förra regin hos en amatör på Solvalla.
– Hästen har alltid haft kapacitet och blev rätt uppmärksammad då den plockade sina segrar som treåring. Men ägarna körde fast lite och nu fick vi chansen, säger Kjell Wallin.

Positiv i V75
Valacken har haft problem med en krånglande rygg. Massage och akupunktur ser ut att ha gjort gott och hästen är ordentligt genomarbetad inför lördagens start.
Senast avslutade Carpenter On Tor kraftfullt i vida spår till en tredjeplats i Örebro V75 efter att Tony Wallin satt in attacken 800 meter från mål.
– Hästen är väldigt reglerbar och fin. Ingela i stallet som sköter honom har lagt ner mycket arbete och det ska bli spännande att se honom över lång distans på lördag. Han har gjort en start över 2 640 meter hos oss och då var banan inte bra. Med rejäla greppskor bak har han fått ett annat fäste i loppen och jag tror att han ska klara den långa distansen.
Annat i utrustningsväg då?
– Han går med samma – barfota fram, ett helstängt huvudlag och jänkarvagn. Men från det här spåret ska han väl bara med på kupongen om man tar med tre, fyra hästar? Från ett bakspår hade han däremot varit en av förstahästarna i det här loppet.
Hur är det att se Tony köra?
– Jag har sett honom köra i så många år nu att det inte är några konstigheter längre. Men visst är det spännande med tävling, det är mycket därför vi håller på.
Hur är det att jobba ihop som ett familjeföretag?
– Vi har duktiga anställda och mellan jag och Tony fungerar det bra. Vi har aldrig varit osams på riktigt någon gång och jag tror inte att vi blir det i framtiden heller. Jag hoppas fortsätta i många år än. Att sitta hemma och lösa korsord finns inte riktigt i min värld!

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDagens – Dubbel Umåker 2014-10-30
Nästa artikelColdtown är Kontios bästa chans på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.