På Lördag ska VM i V75 avgöras!

561

vmiv75

Tippandet är avklarat.
Nu återstår det kunskapsbaserade finalspelet.
På lördag avgörs VM i V75.
– Jag är världsmästare i tippning men i finalen är jag en underdog, säger Henrik Fängström, vinnaren av grundserien.
Med ett snitt på nästan sex rätt per V75-omgång tog Henrik Fängström från Skärplinge hem grundserien i VM i V75. Men när semifinal och final avgörs i samband med lördagens V75-finaler på Solvalla gäller det inte att hitta de vinnande hästarna. Istället är det kunskaperna i ämnet trav som ställs på prov.
– Jag har bara hållit på med trav i fyra och ett halvt år så om de andra har hängt med i travet i 40 år ligger de lite före. Det är ju omöjligt att veta vad det kommer för frågor men jag ska i alla fall försöka plugga på lite inför helgen, säger 28-årige Fängström.
Utöver världsmästartiteln väntar 250 000 kronor samt 50 000 kronor till en resa i travets tecken på vinnaren.
– Jag ser det här som en häftig erfarenhet, att få åka till Stockholm och bo på hotell, se tävlingarna på Solvalla och gå på Hästgalan. Men jag kan ju skrälla och eftersom vi ska få barn i slutet av mars skulle det inte sitta helt tokigt att vinna 250 000 kronor. Dessutom har vi precis flyttat och det saknas ett bubbelbadkar i relaxavdelningen, så det skulle jag köpa. Vad gäller travresan så skulle en längre resa till USA och Hambletonian inte vara helt fel.

Bjuder på skrällbud
Som den mästertippare han är har Henrik Fängström givetvis ett par V75-drag att bjuda på.
12 Chapeau i första avdelningen har ett väldigt dåligt utgångsläge men det är en häst med hög kapacitet som inte blir hårt betrodd. Och i gulddivisionen kommer jag att gardera 1 Amaru Boko med 2 Bacht Launcher. Jag hade med honom när han var nära att skrälla näst senast och hoppas att han vinner nu istället.
Även lagtävlingen i VM i V75 avgörs på lördag. Nio lag gör upp om förstapriset bestående av 150 000 kronor i kontanter samt 50 000 kronor till en resa i travets tecken.

Ola Johansson

Kanal 75

 

Comments are closed.