På ridtur mot miljoner

194

ridturmot

Efter sjukdom och tävlingsuppehåll vägrar han att kliva på transporten.
Så på lördag kommer Bowling Inferno att ridas till Åbytravet.
Väl där kan han få jackpotmiljonerna att regna över V75-spelarna.
– Han har aldrig känts så smidig och fin som han gör nu, säger hästens tränare Christina Medin.
Vid 14.30-tiden på lördagseftermiddagen kommer Christina Medin sadla på sin springare.
Sedan kommer hennes kompis, som också heter Christina, svinga sig upp på hästryggen för en ridtur till travbanan.
Orsaken?
Efter att ha drabbats av borrelia blir Bowling Inferno som tokig när man försöker lasta honom på en hästtransport.
– Det är riktigt otrevligt faktiskt. Annars är han som en hund men så fort han hamnar i en trång situation är det kört. Då är han inte kontaktbar utan tokslår, hugger och biter. Det är som att han slåss för livet. Jag har hållit på med hästar i 35 år och aldrig varit med om något liknande, säger Christina Medin.
Vet ni vad hans beteende beror på?
– Vi har pratat med hur många som helst om det här och enligt veterinär Jonas Tornell kan borrelia gå mot huvudet. En del hästar kan få den här typen av panikångest och andra kan bli elaka mot människor.

”Dunderfin i senaste jobbet”
Bortsett från transportbekymren är det väldigt bra med Bowling Inferno för dagen. Han har hunnit göra tre starter hemma på Åby efter sitt över nio månader långa tävlingsuppehåll och formkurvan pekar rakt upp. Efter att ha slutat femma i comebacken knep han en tredjeplats i gulddivisionen på V75 innan det senast blev seger.
– Man ska inte skryta om sina egna hästar men han var dunderfin i senaste jobbet. Ska jag vara riktigt ärlig har jag aldrig känt honom så fin som han är nu. Han är verkligen mjuk och smidig i travet så det är ”plus-plus”.
Efter lördagens ridtur från träningsanläggningen Balltorp till Åby, en sträcka som tar tiotalet minuter att skritta med hästen, ska Bowling Inferno ut i V75-Mästarna. Det är V75-spelets sista avdelning och där jackpotmiljonerna ska fördelas. Enligt prognosen kommer det att ligga 45 miljoner kronor i sjurättspotten.
– Det är inga duvungar han möter men man måste få drömma lite och garderar man loppet med fem, sex hästar tycker jag att han ska med på kupongen, för han kan gå ett jäkla tufft slutvarv. Senast var det någon som hade klockat honom till 1.09 sista 700 meterna och det tycker jag är bra.

Lång ridtur till Halmstad
Att bara kunna starta sin häst på hemmaplan är naturligtvis ett stort problem. Men än har inte Christina Medin gett upp hoppet om att kunna ge sig ut på vägarna med Bowling Inferno igen. Och helt kört behöver det inte vara. När man för en tid sedan provade att lasta hästen i en stor niohästarsbuss klev han faktiskt ombord.
– Det finns ett jättebra lopp på Halmstad om ett par veckor så vi ska prova att lasta honom i stora lastbilen igen på söndag.
Varför sadlar ni inte bara på och rider till Halmstad?
– Då får vi börja med att rida till Varberg dagen innan och sedan fortsätta därifrån, säger Medin och skrattar.

Ola Johansson

Föregående artikelStor svenskdag i Paris
Nästa artikelNästagångare 11-13 januari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.